Ki ne szeretné a Kukoricát?

Jonathan interjú

2014. július 18. - teddypicker

Minden bizonnyal a KoRn az egyik legmegfelelőbb headlinere az idei év Mayhem fesztiváljának, amit a Rockstar energiaital támogat.

A banda - jelenleg második alkalommal van jelen a fesztiválon - 2012-ben Brian "Head" Welch hatéves távolléte után újraegyesült és a 2013-as The Paradigm Shift albummal nem csak Top10-es debütálást hanem kritikai elismeréseket is begyűjtött. A "Never, Never" az együttes első No.1 dala a BIlldoard Mainstream Rock listáján, és a "Spike in My Veins" is bejutott a Top5-be. A zenekar továbbá bekerült a híres Sunset Boulevard-on található Hollywood's Rockwalk-ba is, illetve 4 Revolver Golden God jelölést is kapott.

És mindez egybeesett a megalakulásuk (1993) és az első albumuk (KoRn) kiadásának 20. évfordulójával.

"Nagyon rendben vagyunk most - mondja a frontember Jonathan Davis. Elkészíteni (The Paradigm Shift) igazán jó móka volt. Lenyomni a koncerteket egyszerűen valami fenomenális, látni azt a sok embert aki eljön. Nehezen hiszem el néha, hogy már 20 éve csináljuk ezt, még mindig itt vagyunk és még mindig új zenéket csinálunk. Nem lehet ránk úgy tekinteni mint valami nosztalgia zenekarra akik kaszinókban vagy vásárokon lépnek fel az életük hátralevő részében. Még mindig nagy dolgokat csinálunk, ami miatt nagyon boldog vagyok!"

Az együttes kihasználja az előző album sikerét, hogy még nagyobbakat érjen el: a The Paradigm Shift: World Tour Edition július 15-én kedden jelent meg (csak a Best Buy üzletekben) és 3 új stúdió felvétel valamint 6 élőben rögzített felvétel található rajta.

"Volt két hetem, és írtam 25 dalt amire elkezdtük a felvételeket. Két hét alatt 15 dal album kész lett aztán Europába mentünk turnéra. Kimaradt pár nóta, azokat feldobáltuk erre."

Az új dal a "Hater" egy újonnan írt, de a témája időtlen.

"Mindenkinek vannak utálói. "Mindenkit utál valaki valamiért, ami megvan benne, és a másik azt a valamit szeretné. A refrén az eddigi legjobb rész amit valaha írtam, bárki hallotta, egyből megtetszett neki". (‘You can’t bring me down/I’ve already had my life turned upside down/I ride a downward spiral round and round/But I keep flying, I keep fighting/Don’t ever bring me down.’)

Az albumon megtalálható még a "So Unfair" c. szám is, amit JD szólóban rögzített, és a kisfiának Zeppelinnek a diabétesszel való harca inspirálta. "Ez egy nagyon személyes dal számomra" - mondta JD.

A zenekarnak van pár más fesztivál fellépése is a Mayhem után augusztusban (többek között a Sziget feszitvál augusztus 15-én - szerk-), de Jonathan szerint a banda készen áll, hogy visszatérjen a stúdióba és folytatódjanak azok a sikerek amiket a The Paradigm Shift-tel elértek. De addig is kiélvezik még az évfordulókat is:
"Olyan mintha már 200 éve ezt csinálnánk! Mikor az első albumot felvettük még fiatal srácok voltunk, akik minden nap ittak és berúgtak, zenét csináltak és élték az álmaikat. Tiszta őrület volt, amit imádtam akkor és cseppet sem bántam meg!"

 "De így 20 év elteltével ez már a zene készítésről szól és hogy vele segítsük át az embereket a rossz időkön: depresszió és egyéb más rossz dolgok. Mai nap jönnek oda hozzánk emberek, hogy "hé, a zenétek átlendített a nehéz napokon, a zenétek tartott életben!", és ez nagyon sokat jelent nekünk. Nincs az a pénz vagy bármi ami többet érne ennél az érzésnél!

korn2(1).jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://korn.blog.hu/api/trackback/id/tr556515319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása