Ki ne szeretné a Kukoricát?

Stillwell Tagok

2004. december 12. - Polski gyerek

Reginald Quincy Arvizu (Fieldy) [Gitár]
1969.11.02.

Reginald 1969-ben született Los Angeles-ben. Apja szintén zenész volt ezért rengeteget tanult tőle és fel is nézett rá. Köztük lévő jó hangulat haláláig meg is maradt. Kiskorában folyton lázadó volt. Már tinédzser korában erősen drogozott és sokat ivott. Ezt sokáig nem is tudta leküzdeni. A buli volt az élete, ezért mindig parti arcnak tartották. A "Fieldy" név egy viccből jött, amit a Korn-on belül találtak ki. Először "Gopher"-nek hívták (magyarul: hörcsög), az arca miatt, amit nagyra fel tud fújni, mint a hörcsögök. A "Gopher"-ből "Gar" lett, a "Gar"-ból "Garfield", Garfield mesebeli macska útán. A "Gar"-hoz "y"-t illesztettek, és a "Field"-et az elejére rakták, ami később csak "Fieldy"-re rövidült.

Brian Welch és Reginald Arvizu elhatározta, hogy bandát alapít. Reginald (Fieldy) a banda kedvéért basszusgitáron játszott. Létrejött a Ragtyme. Richard Moralvolt az énekesük, és egy Tommy nevezetű srác dobolt. Ez a banda feloszlott, és megalapították a L.A.P.D.-t, ami a Love And Peace Dude-nak a rövidítése. Ez is hamar feloszlott mivel az énekes Richard Morill drogproblémákkal küzdött. Ekkor a 13 éves David Silveria már velük játszott. 1 EP és 1 stúdió lemezt élt meg a banda. Brian be akarta fejezni a zenei karrierjét a többiekkel de ők továbbra is szerettek volna zenélni, így négyen újra összeálltak és megalapították a Creep-et. Head kezdetben énekes volt, de aztán gitárra váltott át, így jött az új tag, Jonathan Davis. Kezdetben nem akart beállni a csapatba a SexArt énekese, de konzultálások után beleegyezett. A Korn nevet ő adta ötletnek amit a banda többi tagja kedvelt, mivel emlékeztette őket a Children Of The Corn című horror filmre.

A Korn az önmagáról elnevezett debütáló albuma után még 5 követte. Gyorsan a világ egyik legkeresettebb hard rock bandája lett. Fieldy gitáron tanult de a banda kedvéért átváltott basszusgitárra. A kedvenc márkája az Ibanez. Nagy álma vált valóra amikor megkapta a lehetőséget és csinálhatott egy saját Ibanez modellt, a K-5-öt. Jobbkezes, jobbkezes a gitárja is, a hangolás legtöbbször: A, D, G, C, F. A gitárjátéka könnyen felismerhető, a slap-eléséről, amivel olyan hangzást kelt, "mintha bilincsek csörögnének". Ujjal penget. Állítása szerint Flea a Red Hot Chili Peppersből, és Billy Gould a Faith No Moreból volt rá legnagyobb hatással. Mindig egy külön dobnak tartotta gitárját. Ezért sokszor nehéz is megkülönböztetni a dob hangot és az ő basszusjátékát.

Magánélete sokszor balhés volt. A rocksztár élet 2 házasságát is tönkretette. A harmadik mai napig tart. Dena 2006-ban ment hozzá Fieldy-hez. A 2. házasságából két gyerek is született Sarina és Olivia. Dena 2007-ben világra hozta Izrael nevű fiát 2012-ben pedig egy újabb gyermeke született.

Fieldy a Korn egyik legtermékenyebb számírója. A riffjei hip-hop és heavy metal elemeket vegyesen tartalmaznak. Ebből többször is problémak adódtak. Az Issues után azt mondta, azért csinál egy mellékprojektet, mert a Korn többi tagja nem értékeli eléggé az ő törekvéseit a hip-hop felé. A Kornon kívül van egy mellékprojektje is, a Fieldy's Dream (magyarul: Fieldy álma), aminek a debütáló lemeze 2002. január 22-én jelent meg, Rock'n Roll Gangster címmel. Ez a rap stílusú album óriási bukás lett. Azóta megváltoztatta a stílust, a következő lemeze, a Bassically fúziós jazz stílusú lesz, elmondása szerint. Egyenlőre a projekt fagyasztva van, de valószínű, hogy sose fogja újraéleszteni. 2006-ban bejelentette, hogy egy új bandát alapít StillWell néven, melynek már egy EP és egy albuma is megjelent. Jelenleg is dolgoznak az új lemezen. Fieldy itt gitáron játszik.

2009. március 10-én jelent meg a könyve, a Got the Life, ami az életéreől szól, hogyan szokott le a drogról, és találta meg Istent. Ugyanis Head-hez hasonlóan ő is vallásos. A Whosoevers-ben is részt vesz és rengetegszer olvas bibliát. Az életének részleteiért olvassa el a könyvet. Nagyon részletes. 2014-ben az összes fant megrémítette az új, egyre bizarabb vallási tetoválásaival. Ebben az évben kiadta a 20 évfordulóra szánt új Ibanez basszusgitár modelljét. 

Noah Charles Bernardo Jr. (Wuv) [Dob]
1972.02.24.

Noah Charles, ismertebb nevén Wuv 1972-ben született Amerikában. Állítása szerint ő német, olasz és filippínó eredetű is. Ő és unokatestvére Sonny Sandoval alapította meg Wuv első számú bandáját a P.O.D.-t 1992-ben. Régebben társtulajdonos volt a "The Orphinage" Skate boltnak, de mára ez már nem létezik. Nem egyedül a P.O.D.-ben játszik. Fieldy al bandájában a Stillwell-ben is dobol, továbbá a saját projektjében a Southtown Generals-ban, ami egy amerikai reggea rock banda. Dob mellett nagyon jól játszik akusztikus gitáron, anyabandája lemezeiben is sokszor ritmusgitáron játszik.

1991-ben két jóbarát  Marcos Curiel és Wuv Bernando elkezdtek együtt jammelni. Marcos gitáron míg Wub dobon, énekes nem volt. Elnevezték a formációt Eschatos-nak, majd Slayer és Metallica feldolgozásokat kezdtek el játszani. Miután Sonny Sandoval anyja meghalt, ő átállt a keresztény hitre és megkérdezte Noah-t, hogy csatlakozhatna-e a bandához. Hamarosan szereztek még egy basszusgitárost Gabe Portillo személyében és elnevezték a formációt P.O.D.-nek (Playable On Death).  Miután rögzítettek egy demót új basszerost kellet keresniük mivel Gabe kiszállt. 1994-ben Traa Daniels csatlakozott a bandához, majd aláírtak egy lemezszerződést a Rescue Records-nál, Noah apjánál, aki 3 évig a banda menedzsere is volt. Ebben az időszakban 3 albumot is kiadtak majd új menedzsert szereztek Tim Cook személyében. 

Ezután a nu-metal elterjedésének hála a banda nagy hírnévre tett szert. Legsikeresebb albumuk a 2001-es Satellite lett. Mai napig adnak ki zenét a legutolsó lemezük 2012-ben jelent meg Murderer Love néven. Mivel ő is vallásos, jó barátok lettek a Korn basszusgitárosával Fieldy-vel (Mindketten Whosoevers tagok!). 2006-ban, amikor barátja bejelentette a Stillwell létrejöttét ő is azonnal beszállt a bandába. Ennek a projektnek az első gyümölcse 2011-ben meg is született Dirtbag néven. Jelenleg az új albumon dolgoznak.

A saját projektjét Rasta Tim Pacheco-val alapította meg Southtown Generals néven. A banda műfaja az reggea rock, ami nem valami elterjedt. 2009 áprilisában debütáltak Kaliforniában. 2010-ben pedig kijött az első albumuk, Southtown Generals néven.

Anthony Quiles (Q-Unique) [Vokál]
???

Anthony Brooklyn-ban született. Dátumot nem tudni, mindössze annyit, hogy 1992 óta aktív zeneileg. Ő egy Puerto rico-i rapper és producer. Mindig is érdekelte a rock műfaja is, nem véletlenül lépet be a Stillwell-be. De nem a Stillwell az egyetlen csapata. Tagja egy hip-hop csapatnak, az Arsonists-nak és a C+C Music Factory-nek is ami szintén egy hip-hop banda. Az előbbi egyik alapító tagja is. 1993-ban alapította három másik barátjával,D-Story, Freestyle, Swel Boogie és Jise One-nal a kezdetben még Rock Steady Crew néven elkeresztelt bandát. Kezdetben a banda 8 tagú volt. Az első slágerüket 1996-ban írták. A "The Session" elég keresett lett, a New York-i rádiók rendszeresen játszották. Első albumuk 1999-ben jött ki As The Worlds Burns néven. Ekkor már csak öten voltak. Az album jól szerepelt a Billboard 200 Hip Hop listájára is kikerült. Később hárman maradtak a bandában: Q, Jise és Swel. 2001-ben az új lemezük még jobb fogadtatással jött és élőben is kitűnőek voltak. Ezután a banda feloszlott

Első szóló albuma Mixture néven jött ki 2003-ban. Nem nagyon figyeltek föl rá, hiába egy évre rá kiadott még egy lemezt Vengeance Is Mine néven. 2006-ban találkozott Fieldy-vel, aki pont akkor kezdte a vallásos életét kialakítani. Mivel ő is próbálkozott rapper karrierrel (Csinált is egy albumot Fieldy's Dream néven, de óriási bukás volt), könnyen megtalálták a közös szót. Reginald a szárnya alá vette Q-t és megengedte, hogy tanuljon a Korn tagjaitól. Ezek segítségével 2007-ben kijött Q legújabb száma Killing Myself To Live címen. A videóklipp tulajdonképpen egy Korn koncert végén játszódik.

Míg a Dirtbag, a Stillwell első albuma kijött, az Arsonists is újra feléledt. 2011-ben Csehországban a bandából négy eredeti tag adott 10 év után újra koncertet. Q, Swel és Jise mellett D-Story is visszatért. Állítólag az új lemezük 2013-ban fog megjelenni Lost in the Fire néven. A C+C Music Factory-nek is elkezdett élő koncertjein segíteni. Ugyanezekben az években Jonathan Davis-t is kísérgette, néhány DJ fellépésére. 2011-ben például ő is jelen volt amikor a Korn új albumának egyik számát, a Tension-t leplezte le Jonathan egyik DJ előadásán.

Pablo Silva (Spider) [Basszusgitár]
???

Pablo Silva egy teljesen új előadó melyet tulajdonképpen a Stillwell indított el. Valószínűleg ő is dél-amerikai országból való ahogy Wuv és Q is. Sajnos nagyon keveset tudni róla. Basszusgitárosként dolgozik a bandába mivel Fieldy gitáron próbálja ki magát a bandában. Koncerteken is főleg kendő van az arcán. Nagyon keveset tudunk róla, szinte semmit.

A bejegyzés trackback címe:

https://korn.blog.hu/api/trackback/id/tr605084035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása