Ki ne szeretné a Kukoricát?

gRain

2012. június 03. - Polski gyerek

A gRain nagyon fontos nekünk, magyar KoRn fanoknak. Renget országban próbáltak KoRn tribute bandákat alakítani, van amelyik jó van amelyik rossz. Kiemelkedő például a orosz, azt mondják az a legjobb. Azonban ezt a gondolatot könnyen meg tudom változtatni azzal,hogyha csak annyit mondok: gRain. Magyarország egyetlen és (szerintem) a világ legjobb KoRn tribute bandája! Beleélik magukat a dalba, zúznak erősen, mintha az old school KoRn időket látnám. Bár csak 2003-as albumig játsszák a dalokat (Ami számomra csalódás mert mondjuk egy Oildale-t meghallgatnék). Végülis érthető mivel ők is öten vannak, és nem akarják a 4 tagos KoRn dalait játszani.

 

Koncertjeik főként Pesten vannak, de szoktak másfele is menni. Természetesen nem egyedül. Nem csak a KoRn-nak vannak tribute bandái. Együtt szoktak "turnézni" például a Slipchaos-al ami szintén ilyen színvonalú banda (jó értelemben).

De nézzük ők mit írnak magukról:

Magyarország elsö számú KoRn Tribute zenekara. A banda céljául tüzte ki, hogy a megfelelö felszereléssel szólaltassa meg a KoRn régi és új melódiáit, úgy ahogy azok egykoron szóltak. A feladat nehéz volt, kellett egy alapvetö adottsággal rendelkezö énekes, két fanatikus gitáros akik imádják a 7 húrosok és az effektek összhangját, valamint egy nagybögövel rendelkezö slappgép, aki jobban szeret csattogtatni, mint pengetni, és persze egy dobos, aki ugyancsak KoRn-on szocializálódott. Ebböl az ötösböl alakult meg a gRain, hogy megkísérelje elhozni a KoRn eltéveszhetetlen hangulatát, felelevenítve a 94" 97" 99" 02" 04"-es idöket is, amikor a banda még ereje teljében az öt alapító taggal állt a színpadon.

Tagok: 

  • Csák Károly - Basszusgitár
  • Markó Tamás - Gitár
  • Nagy Attila - Gitár
  • Rinkács Péter - Dob
  • Végh Dániel - Ének


Facebook oldaluk: http://www.facebook.com/korntribute

Koncertek:

Jún 22. - Dürer Kert - Budapest

Jún 23. - Madách Mozi - Balassagyarmat

A bejegyzés trackback címe:

https://korn.blog.hu/api/trackback/id/tr984562316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Le(r)a 2019.05.16. 23:37:08

Valóban ügyesen összeállt társulat. Jó tudni, hogy a KoRn "fordított bekötésű" szellemiségnek van itthon bátor, ugyanakkor mondhatni ismert képviselője! Sok sajnos az ostoba és nem látnak túl a KoRn agyatlannak és gyűlöletszítónak látszó témáin, hogy jó banda, nekem a legjobb és utolérhetetlenné nőtték ki magukat, mint egyéniségükkel és úgy mint termékeny bőséges repertuálukkal, mert nem 2órás anyaggal rendelkeznek. Ráadásul azok közé a ritkaságok közé tartoznak, akiket első hallgatáskor is tudom, hogy túl nagy csalódást nem okoznak. Persze vannak darabjaik amikkel úgy igazán idővel sikerült megbarátkoznom és megértenem, elismernem és ettől fogva ezért még annál is különlegesebb! :D Nekem nem jött össze, egy ép kézláb belevaló bandát össze toborozni, mindig balfékekkel találkoztam, rossz helyen rossz időben? Már mindegy is, sikerültnek érzem a világ legjobb bandájának fillingjét eléggé jól elsajátítani anélkül, hogy maximálisan a dalaikra szorulnék, ha ki szeretném "dobni a szemetet", amit a társadalom pakol rám a hétköznapokban. Nyílván nem csak az a 7 string adgcfa a meghatározó, őket tényleg érezni kell, és ha eleget játszod mondjuk Munky témáit, kirajzolódik a lényeg, a ritmikai szemlélet és az a jó sok tritónusz gyilok hangközök! :) Durvábbat már nem nagyon tudok elképzelni, maximum még vmi újfajta effektezéssel, de hangszeres elmélet szerint nem. Sikerült ki okoskodnom magamat, meg hízelegni az egómnak! :D KoRn!!!!!!!

Le(r)a 2019.05.16. 23:44:29

Szomorú, hogy "csak" épphogy ezer feletti az oldal kedvelés. Tényleg ilyen kevesen lennénk? Mindegy is... edzett acél iróniám: tételezzük fel, sikerül egy tökéletes alkotást tökéletesen előadni,
de a taps elmarad. Miért? Mert üres a nézőtér! Ouch!! Megfeledkezni a halálról és zúzni tovább és tovább!!! :)

Le(r)a 2019.05.27. 07:25:49

Gitáros kerestetik!
Meglévő songokat kéne díszíteni,
három mondhatni kiforrott dal van, eddig,
de nem kőbevésett koncepciók, mint például ez sem az.
(Lendületesebb is akad köztük)
7string Ibanez nem árt,
ahogy egyezményes közös hangon a KoRn apafej fogyasztása se! ;)
Ha szívesen vállalnád és érzed, a többit privátban.
Üdv!
Kérek minden kedves ismerősömet a meg könnyebbítésem
kedvéért, hogy továbbítsátok!
Köszi!
www.youtube.com/watch?v=nFuxZv8LCHM&feature=youtu.be

Le(r)a 2019.05.27. 07:28:58

Sorry! Rossz üzenetet választottam a bemásoláshoz... de ettől még él!
elérhetőség: 0630 2777018
Zaklatók kíméljetek! :D
süti beállítások módosítása