Ki ne szeretné a Kukoricát?

Fear And The Nervous System Tagok

2004. december 12. - Polski gyerek

 

James Christian Shaffer (Munky) [Gitár]
1970.06.06

James 1970-ben született Rosedale-ben. Már kiskorában elkezdett gitározni és magával ragadta a hangszer szépsége. Saját állítása szerint Steve Vai és az 1980-as évek nagy gitárosai hatottak rá, mint például Eddie Van Halen, vagy Randy Rhoads. Shaffer a gúnynevét a 'Munky'-t a monkey (magyarul majom) szóból lett átalakítva. A majom szó azért ragadt rá, mivel kiskorában egy durva balesete volt, azóta a lába úgy néz ki mint egy majomé (A Korn - Who Then Now című DVD-ből tudjuk). Állítólag a Korn elődjébe a L.A.P.D.-be csak azért vette be Head és Fieldy mert hosszú haja volt. Mindenesetre biztos az is közrejátszott, hogy nagyon jó gitáros.

Brian Welch és Reginald Arvizu elhatározta, hogy bandát alapít. Reginald (Fieldy) a banda kedvéért basszusgitáron játszott. Létrejött a Ragtyme. Richard Moralvolt az énekesük, és egy Tommy nevezetű srác dobolt. Ez a banda feloszlott, és megalapították a L.A.P.D.-t, ami a Love And Peace Dude-nak a rövidítése. Ez is hamar feloszlott mivel az énekes Richard Morill drogproblémákkal küzdött. DEkkor a 13 éves David Silveria már velük játszott. 1 EP és 1 stúdió lemezt élt meg a banda. Brian be akarta fejezni a zenei karrierjét a többiekkel de ők továbbra is szerettek volna zenélni, így négyen újra összeálltak és megalapították a Creep-et. Head kezdetben énekes volt, de aztán gitárra váltott át, így jött az új tag, Jonathan Davis. Kezdetben nem akart beállni a csapatba a SexArt énekese, de konzultálások után beleegyezett. A Korn nevet ő adta ötletnek amit a banda többi tagja kedvelt, mivel emlékeztette őket a Children Of The Corn című horror filmre. Mikor a banda elköltözött Bakersfieldből Munky kezdetben nem akarta követni őket. Végül akkori párkapcsolatának vége miatt indult még is el.

A Korn az önmagáról elnevezett debütáló albuma után még 5 követte. Gyorsan a világ egyik legkeresettebb hard rock bandája lett. James mindig fura ruhában jelent meg a koncerteken amit nagyon könnyen magyarázott. A színpadon mindig mocskosan érzi magát ezért olyan ruhába is öltözik mint egy "rab". Kezdetben még gázmaszkot is viselt. Minden hülyeségre fogékony, sőt ő találja ki őket. Gitárja Head-hez hasonlóan héthúros. Nagy álma vált valóra amikor Fieldy után neki is megengedték, hogy készítsen egy saját Ibanez gitárt. Ezen kívűl egyéb gitárhoz szükséges eszközt is fejlesztett. Gitártársával, Head-el bekerült a minden idők legjobb gitárosai közé is. Munky az Emotional Syphon Recordingsnak a társalapítója. A 'Droid' és a 'Monster in the Machine' az első két banda, aki a kiadóhoz szerződött. Shaffer azt mondta, nem csak metal bandákat akar támogatni, hanem mindenféle együttest.

1997-ben óriási életveszélyben volt, ezért az akkori turnékat azonnal lemondták. Amint meggyógyult már jött is vissza. A bandának él. Ezért is vette nagyon zokon amikor Head kilépet 2005-ben. Nehéz feladat hárult rá, hiszen eddig nem ő volt a vezető gitáros. Minden Korn dalt együtt írtak és ezután magára maradt. Plusz még az eddigi Korn dalokat is át kellett írnia, hogy élőben eltudják játszani. Ezért is van az, hogy Munky 2012-ig nem kommunikált a volt Korn gitáros Brian-el. Amikor 2007-ben David is kilépett az számára egy óriási trauma volt, mivel nagyon jóban volt a dobossal. 2005-ben eljegyezte Evis Xheneti, albán-amerikai modellt akivel 2012-ben össze is házasodtak. Nem sokkal rá már be is jelentették, hogy saját gyerekük fog születni D'Angelo DraXon Shaffer néven. 2002-ben nagy felhajtás volt körülötte mivel az egyik interjúban azt mondta, hogy nem tartotta őrültnek Hitler-t. Később megmagyarázta a dolgot. 

Munky bejelentette 2008 elején, hogy új projektbe kezd, amit Fear And The Nervous System-nek nevezett el. . Állítása szerint a debütáló album még abban az évben kijön, a saját kiadójánál, az Emotional Syphon Recordings-nál. A bandához csatlakozott a Korn élő koncertjein fellépő szintetizátoros Zac Baird is. Itt teljesen más hangzásba akart dolgozni, ezért más effekteket is használt a gitáron. Jonathan Davis csinált egy internetes élő adást, amiben megemlítette ezt a mellékprojektet is. Beszélt róla, hogy James lesz az énekes, és ezért mindketten nagyon izgatottak. A dalok nagyrészt már készen vannak, már csak a dalszöveg kell hozzájuk. Azonban 2009-ben Munky bejelentette, hogy nem ő fog énekelni, mert saját állítása szerint "nem jó énekes". Később a bandához csatlakozott Steve Krolikowski, aki az énekese lett a bandának. 2011 júniusában kijött az első dal az albumról Choking Victim néven. Fizikai verzióban sose, csak letölthetőként. 2012-ben bejelentette, hogy már kész az egész album és minden kiadásra készen, de még harcolnia kell a fizikai verzió kiadásáért. Ugyanebben az évben kijött a banda első videóklippje, a Choking Victim dalhoz. Nem sokkal később követte az egész album. A fizikai verzióhoz külön bónuszba megkapja a vevő az összes szám instrumentál változatát is. Az album jól debütált az egész világon. 2014-ben kiadta a 20 évfordulóra szánt új Ibanez  modelljét.

Zachary Baird (Zac) [Szintetizátor]

1971.02.16

Zac 1971-ben született a kaliforniai Orange Country-ban. Művészeti szakon végzett a Booker T. Washington High School for the Performing and Visual Arts-ban Arizonában. Az iskolában híres zenészek, művészek tanították a gyerekeket, így nem meglepő, hogy azok később nagy hírnévre tettek szert. Zac megtanult zongorázni és a szintetizátorfajtákat használni, így a jövőben azzal foglalkozott bandáiban. Pályafutása 1989-ben kezdődött amikor belépett a Whitney nevű bandába. 1 év után ki is lépett csak azért hogy hozzácsapódjon a BillyGoat-hoz, aminek hat évig a tagja volt. Ebben a hat évben 3 albumot is kiadtak. Az utolsó Black and White néven kiadott lemezre rá egy évre 1997-ben a teljes banda feloszlott. Csak úgy jöttek mentek a bandában az emberek nem volt igazi összefogás. Zac.

Ezután vendégművészként jelent meg rengeteg híres előadónál mint például Edie Brickell, Everlast, Evanescence (a debütáló albumukban sokat segített), Colin Hay, Daniel Powter, Mike Dillon, és Stone Gossard. Ezután felvételizett az akkor már óriási bandának számító Nine Inch Nails-be de végül nem került be. A felvételiről csak annyit mondott, hogy nem volt valami jó, tulajdonképpen nem is látta Trent Reznor frontembert. Később a Grammy Díjas Breck-nél is próbálkozott, melyről már szívesebben mesél. Ezután 2005-ben Daniel Powter popsztárral turnézott egy ideig majd leragadt a Korn-nál.

A Korn 7. stúdióalbumánál, a See You On The Other Side lemeznél már segített az együttesnek, majd háttérbandában megjelent a 2006-os Family Values turnén, majd onnantól rendszeres tagja lett a háttéregyüttesnek. Akkoriban maszkot kellett hordania, mint az összes többi háttérben játszó embernek, mivel a See You On The Other Side borítóján is állatok voltak. Ő lómaszkot viselt. A 8. névtelen albumon már hivatalosan dolgozott és örökös "tag" lett. De nem hivatalos Korn tag. Azóta is velük játszik, mint háttérelőadó.

Az élete úgy hozta, hogy rengeteget szerepel koncerteken, TV műsorokban is sokat látni. A 2006-os Korn:MTV Unplugged műsoron is szerepelt, pianon játszott. Később sokat segített a Korn tagjainak saját projektjeibe, így például Jonathan énekesnek a Jonathan Davis and the SFA koncertjein is sorra megjelent. Munky felajánlotta neki, hogy mit szólna, ha belépne a Fear And The Nervous System-be. Belépett és azóta is tag. 2014-ben kiadta a 20 évfordulóra szánt új Ibanez basszusgitár modelljét.

Steve Krolikowski (-) [Vokál]
???

Steve egy Arizonában született énekes, aki 2 bandában is frontember. A Repeater és a Fear And The Nervous System-ben. Steve 2001-ben kezdte el zenei karrierjét úgy, hogy Kaliforniában megalapította a The Main Frame bandát. Rajta kívűl még 3 fiatal kezdte karrierjét a bandában: Rob Wallace, Bill Repke és Vaughn Klemz. Steve itt gitározott is, nem csak énekelt. Az első EP-jük 1 évvel később jött ki Skull néven. 2003-ban Vaughn kilépett a bandából, helyére állt be Trip Waterhouse dobos. Az ő segítségével meg is jelent az első nagylemezük Curse of Evolution néven. 2004-ben, amikor a következő EP-jük készítésén ügyködtek, a banda hangulata megromlott és egy évvel rá feloszlott.

Egyedül Steve és Rob maradt az eredeti bandából. Ők úgy gondolták tovább folytatják a munkát. Teljesen új hangzást alakítottak ki a bandának amit más együttesek inspiráltak. Rögtön neki is kezdtek a dalfelvételbe, néhány új taggal. 2006-ban ki is jött az első demo-juk amit egy nagylemez követett rá két évre. A Iron Flowers sikert aratott, mindenkinek tetszett. 2010-ben a híres producer Ross Robinson felfedezte őket. Az ő szárnyai alatt egy EP-t és egy újabb nagylemezt is kiadott a banda 2011-ben. Nyilván így találkozott a frontemberrel Munky, hisz Ross Robinson és a Korn jó barátságba van, plusz a 2010-es Korn III: Remember Who You Are lemezen ő volt a producer. 

Júliusba kiderült, hogy Munky és társai nem fogják tudni tartani a kiadási dátumot. És nem valószínű, hogy abban az évben kijön a Fear And The Nervous System debütáló albuma. Ugyanazon a nyáron a Korn énekese, Jonathan Davis csinált egy internetes élő adást, amiben megemlítette ezt a mellékprojektet is. Beszélt róla, hogy James lesz az énekes, és ezért mindketten nagyon izgatottak. A dalok nagyrészt már készen vannak, már csak a dalszöveg kell hozzájuk. Azonban 2009-ben Munky bejelentette, hogy nem ő fog énekelni, mert saját állítása szerint "nem jó énekes". Később a bandához csatlakozott Steve Krolikowski, aki az énekese lett a bandának. Ezután 2 évnyi csönd következett. A Korn kiadta a Korn III: Remember Who You Are-t és James újra elfoglalt lett. Azonban 2011 júniusában kijött az első dal az albumról Choking Victim néven. Fizikai verzióban sose, csak letölthetőként.2012-ben James már sokat beszélt a Fear And The Nervous System-ről. Bejelentette, hogy már kész az egész album és minden kiadásra készen, de még harcolnia kell a fizikai verzió kiadásáért. Ugyanebben az évben kijött a banda első videóklippje, a Choking Victim dalhoz. Nem sokkal később követte az egész album. A fizikai verzióhoz külön bónuszba megkapja a vevő az összes szám instrumentál változatát is. Steve karrierje és a Repeater hírneve azóta egyre csak nő.

Elias Mallin (-) [Dob]
1981.03.23.

Elias 1981-ben született Arizonában. Dobstílusa nagyon eredeti, összeköti a kubai hangzást a metállal. Példaképe a Tool dobosa volt, akivel ugyanott születtek. De nagy hatással volt rá Dave Elitch, Steve Gadd, és Chris Coleman is. Zenei karrierje 1999-ben kezdődött egy hardcore metál bandában, az Opiate for the Masses-ben. A bandában néhány évfolyamtársával játszott akiket a New School for the Arts and Academics-ben ismert meg. Az együttes 2005-ben megvált Elias-tól, vagy ő vált meg tőlük, nem tudni. A banda egyébként nagy jövő elé nézett, hisz az első nagylemezük a The Spore után olyan nagy bandákkal játszott együtt mint a Static-X vagy Marilyn Manson. Az együttes sorra omlott össze és bár még 2008-ban kiadtak egy nagylemezt, rá egy évre feloszlottak. Elias ezután csatlakozott a méltán híres Kill Hannah bandához, mint turné dobos. Hamarosan az együttes elhívta az interjúkra a fotókra és bejelentették, hogy teljes jogú tag lett. Mai napig tag. 

Szintén tagja a Marilyn Manson volt turné basszerosának Andy Gerold-nak a bandájának, a My Darling Murder-nek. Fontos megemlíteni, hogy itt együtt játszik Tim Kelleher basszerossal aki a Fear And The Nervous System basszerosa is. Egyenlőre még nincs nagylemezük de dolgoznak rajta. Egy ideig koncert dobosa volt Kesha-nak is. 1 éven át a rap rock műfajú Hollywood Undead dobosa volt 2009 és 2010 között. A Fear And The Nervous System-be is körülbelül ekkor lépett be. Kezdetben ő nem volt a banda tagja de mivel kettős tagcsere volt őt és Tim Kelleher-t bevették a bandába. A debütáló lemezen már ő is dolgozott és azóta is oszlopos tagja a bandának. 

Tim Kelleher (-) [Basszusgitár]
1980.10.04

Tim Kelleher egy feltörekvő előadó akit a 30 Seconds To Mars koncertzenészeként ismerhetünk. Az 1980-as születésű fiú az akkor már nagy bandának számító 30 STM segítségére sietett amikor basszusgitár kellett a turnékra 2007-ben. Mivel 6 év együttműködés során Matt Wachter kilépett a bandából, Tim pont jókor jött. Sokáig lehetett hallani olyan pletykákat, hogy talán teljes jogú tag is lehet, de ezt gyorsan cáfolta a banda. Csak turnéra kell nekik. Eközben Andy Gerold, Marilyn Manson volt turné basszerosának a bandájába a My Darling Murder-be is játszik. Még csak demokat adtak ki, de dolgoznak nagy erővel.

2010-ben felmondott a 30 Seconds To Mars-nál, nem tudni miért. Valószínűleg azért, hogy a Fear And The Nervous System albumán dolgozzon, mivel a basszeros kilépett. Valószínűleg Elias mutatta be Munky-nak. Az album munkák után visszatért a 30 Seconds To Mars turné basszerosaként újra. 2013-ban belépett egy 20 éves rock bandába, a Filter-be.

KORÁBBI TAGOK

Bill Gould from Faith No More - cropped 2.jpg
Brooks Wackerman Billy Gould Leopold Ross
1977.02.15 1963.04.24 ???
Bad Religion, Kidneys Faith No More, Harmful Producer

A bejegyzés trackback címe:

https://korn.blog.hu/api/trackback/id/tr215084015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása