Ki ne szeretné a Kukoricát?

Ray interjú (Május 6.)

2014. június 03. - teddypicker

Az interjú május 6-án készült

MI a helyzet a próbateremben?

Minden okés, volt 2 show Floridában mielőtt Europába jöttük. Hannoverben rendeztük be az európai próbatermünket, itt készülünk a turnéra.

Mire számíthatunk a koncerten Köln-ben?

Természetesen az olyan klasszikusokra mint a Blind, Here To Stay, Falling Away From Me, de új dalokra is mint például a The Paradigm Shift-ről a Spike In My Veins vagy a Love & Meth.

De készülünk egy meglepetéssel is! Egy régebbi nótával, de nem árulom el, hogy melyik dal az, mert akkor mindenki pipa lenne, ha mégsem játszanánk el! De ha minden klappol, akkor elnyomjuk és akkor az emberek megőrülnek! 

Mit csináltok mielőtt színpadra léptek?

Nyújtás, nyújtás, nyújtás és bemelegítő gyakorlatok. Főleg én! Úgy kell melegítenem majdnem mint egy atlétának. Nem csinálhatom azt, hogy csak üldögélek és nézek ki a fejemből aztán színpadra fel és beleadok mindent. Azt nem bírná ki a testem.

JD hangbemelegítő gyakorlatokat végez, James gitáron játszik, Head és Fieldy pedig sajtburgert zabálnak. Amúgy viccet félretéve mindig azt mondjuk egymásnak: nyomjuk le ezt most frankón, ne legyen semmi gáz, öregek vagyunk mi már..és így tovább és így tovább.

De amikor fellépünk a színpadra, abban a pillanatban beleadunk mindent! Aztán amikor a közönség is tombol, még inkább a gázra taposunk: nem adhatjuk alább110%-nál.

Miket kértek a koncert előtt, mik vannak a riderben?

Megpróbálunk egészségesek maradni. Az, hogy éppen mi kerül a riderbe, az turnénként változó. A legutóbbi turnénál amikor Rob Zombie-val játszottunk nagyon sok vegetáriánus cucc volt.

Sokat koncertezünk a világ minden táján, különböző időzónákban, ez eléggé megterheli a szervezetet, emiatt muszáj egészséges ételeket ennünk. Ha túl sok egészségtelen kaját eszel, attól rosszul érzed magad, beteg leszel, és akár show is maradhat el. 

Milyen zenét hallgattok a turnébuszokban?

Ez buszonként változik: a mostani turnéra 3 busszal megyünk. JD a 80-as évek Pop zenéjétől kezdve a dupstepig kb. mindent hallgat, viszont metalt soha!

Fieldy főleg hip-hop-ot, de akár Led Zeppelint is. Én egy buszban vagyok James-szel főleg a kedvenc bandáink zenéit hallgatjuk, mint például Nine Inch Nails, Gojira vagy Crosses. Nálam még a funky jöhet számításba, főleg a régebbiek mint pl. James Brown.

Mi jut eszedbe Németországról?

Nincs még egy olyan ország, ahol annyi időt töltenénk el mint Németországban! Csak az USA-ban vagyunk ennél gyakrabban. Ez azért is van, mert a turnémenedzsmentünk Hannoverben található, és a próbatermet is oda rendezték be számunkra.

De mindenek előtt a finom kaják jutnak eszembe! A helyi konyha nagyszerű, nem sok más országnak van ennyire finom gasztronómiája, ráadásul eléggé sokolalú is: én például a spárga szezonnak nagyon örülök. Az utóbbi két napban csak spárgát, szószokat, krumplit és sonkát ettünk. Nyami! 

Mindig meglepődök, hogy az emberek itt milyen jól beszélnek angolul, aztán totál hülyén érzem magam, hogy nem beszélek németül. Továbbá megpróbálom az országot tisztelni ahol éppen vagyok. Ezért sok helyi cuccot vásárolok, a helyi kajákat eszem, helyben készített kávét veszek és nem a Starbucksban!

Németországot az otthonunknak érezzük! A turnémenedzserünk és a hangmérnökünk ráadásul német.

Van valami információd arra vonatkozólag, hogy mikor jöttök ismét az országba? James augusztusról beszélt.

Őszintén szólva nem tudom, Őszról volt anno szó, de semmi konkrétat nem tudok mondani.

Amikor élőben játszol, az olyan mint egy nap az irodában, vagy milyen érzés számodra?

Állati jó! Szerencsés vagyok, és hálával tartozom a sorsnak, hogy az életem a zene körül zajlik! Soha sem úgy fogom fel, hogy ez egy munka lenne. Ez csak egy szép része annak. A munka az, amikor utazunk, vagy mint most, hogy telefonon keresztül beszélünk. De a színpadon lenni, tutira nem olyan mint egy nap az irodában. Van néhány zenekar akiknek kb. ezt jelenti: megkapják a pénzt aztán irány tovább. De ezt látják a rajongók is: látják, hogy egy banda szeret-e élőben játszani, vagy hogy lenyomják a show-t elég hamar.

Na, a Korn abszolúte nem ilyen! Mi mindig legalább 110%-ot nyújtunk, mindegy hogy fáradtak, betegek vagyunk, mert tudjuk, hogy a rajongók kifizették a jegyek árát, és ez a legkevesebb amit mi cserébe adhatunk.

A végére egy vicces kérdés: ha egyedül kellene lenned egy lakatlan szigeten, mi lenne az az 5 dolog, amit magaddal vinnél?

A fiam, a kedvesem és hmmm...tutira meghalnék egy dobszerkó nélkül, szóval a dobcuccomat, még az iPod-om és..boah!! Ez nehéz! Tutira kinyiffannék csoki és kávé nélkül, szóval ez a kettő egynek számít csak! 

(forrás: kornworld.de)

A bejegyzés trackback címe:

https://korn.blog.hu/api/trackback/id/tr96238783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása