Ki ne szeretné a Kukoricát?

Nézze a Szigetet velünk!

2012. augusztus 09. - Polski gyerek

Hamarosan, magyar idő szerint 21:40-kor elkezdődik a már fél éve várt magyar KoRn koncert. Gondolom az olvasok nagy százaléka kiment (köztük szerkesztőtársam Children is aki ha minden jól megy még interjút is tud összehozni), de aki úgy járt mint én, nevezetesen itthon maradt, az se bánkódhat. Ugyanis a Sziget 2012 hivatalos Youtube holnapja élőben adja le a koncertet! A holland koncerthez hűen most is lefogom éjszaka írni a részletes kritikámat, számról számra olvashatjátok, hogy megy nekik este. Szóval érdemes lesz még ezt a bejegyzést nézni éjszaka ;)

-21:26 van, én már várom a koncert kezdetét mely 21:40-kor kezdődik de halottam olyanokat, hogy 30-kor.

- És igen 28-kor már az intro megy!

  • - Divine-nal kezdenek. Ryan-nek jól megy. Keményen is nyomják...Magyar fanok eszméletlenek!
  • - Predictable. Egy kis unalom hangzik Jon hangján de gyorsan elmúlik. Ryan-nek mintha 7 húros basszusgitára lenne. Kemény. Munky nagyon zúz! :) A végén egy kis fáradtság érezhető a bandán, de a magyarok jól fogadják az egész számot
  • - No Place To Hide...Ryan ellopta Fieldy bassz solo-ját az elején :D Jon-nál az a mozgás... mint egy őrült. Lassab fokozatban megy a szám, legalábbis úgy tűnik. Mr.Martinie-nek túl gyors a tempó? Jóvan azért idővel belehúznak. Közepén egy erős mikrofon hiba...nem baj jön a Which I Like rész :)
  • - Good God. Porno Creep-el indul, ami tökéletes. És a Good God is az! Hibátlan előadás! Sőt! Mintha a Woodstock lenne. Tökéletes. Eddigi legjobb előadás, mindenki beleéli magát.

 

  • - Narcissistic Cannibal: Néhány hiba érezhető, főleg mikrofon terén. Néha sípol...Ryan ezt már nem élvezi, de Jon annál inkább, mutogat és jól énekel
  • - Kill Mercy Within: Hohó, egy ének hiba! Ettől függetlenül, ahogy Hollandiában, itt is ez az egyik legjobban szóló szám! Ilyen se volt még de a Szigeten nem egy se a basszus se a gitár. És élvezhető! 14 ezren nézik online a koncertet.
  • - Chaos Lives In Everything...Masterpiece. A KoRn BELEÉLI MAGÁT!
  • - A My Wall-nál egy kicsit beakadt a videó, de megy normálisan a koncert. Jonathan minden számba úgy beleéli magát mintha az élete múlna rajta. Ryan már nem mosolyog már dühös, ez jó. Munky meg mintha meghízott volna.
  • - A Get Up-nál mintha elgurult volna a banda gyógyszere, úgy játszanak. Ez jó. Ennyi idősen is van bennük erő. Együtt énekeltem velük "SHUT THE FUCK UP, GET UP!"
  • - Way Too Far: Ugyanaz mint a Get Up-nál.. bár itt a háttérvokál nagyon rosszra sikeredett.

 

  • - Here To Stay-ról sokat nem lehet mondani, hisz 10 éve ugyanúgy játszák, most kisebb lelkesedéssel mint mondjuk a 2011-es Rock Am Ring-en de ez nem baj. Jól szól az a lényeg :)
  • - A Freak On Leash-t ujonnabban egy kicsit máshogy játszák, de ezt mindenki lesz*rja, az a lényeg, hogy legyen ugatás benne. És volt! Méghozzá milyen jó!
  • - A Falling Away From Me az amit nem lehet igazából elcseszni. Illetve lehet a 2010-es turnén erősen elcseszték szerintem, de itt kifejezetten jól szól, sőt mondhatni tökéletes. És Jonathan itt olyat hörög hogy azt hittem megfullad! És Munky végre zúz, perfect
  • - Kis fűnyíró zaj után jön az Another Brick In The Wall melyet még mindig nem értem, hogy lehet benne a setlist-be... 18 éve él a banda, és Pink Floyd feldolgozás kell? Csak ezzel a számmal elmegy 15 perc... simán lehetne helyette 3 másik szám. Mondjuk már 2007 óta hiányolok egy Evolution-t a setlist-ben. Egyik "KoRnszakalkotó" szám szerintem. Viszont történelmi dolog történt. Sikerült az ami nem jött össze a Slipknot-nak és még tömérdek bandának. Énekelteti a nézőket! A magyar nézőket! Ez egy gyönyörű pillanat.

 

  • - A "Szép Volt KoRn" skandálás meghozta a gyümölcsét. Jön a skótduda! Jön a Shoots & Ladders! A skótduda jól szól, a nézők jól fogadják, minden szép. Az újonnan behozott hörgés pont ideillik. És persze jön a One és vége ennek a számnak is
  • - Jön a Got The Life! Ezt nem lehet elmondani, ez hallgatni kell...mát 15 ezren csekkolják a magyarokat
  • - Csodás a dobszóló, de már mindenki arra kiváncsi, sikerül-e a magyarokat megmozgatni a Blind-nál. Ééééés siker! Pogóznak a magyarok! 

 

Összesítve a koncert nagyon jó volt.  Persze ér fel a Woodstock-al vagy a Live At Hammerstein-el, de a ez évi turné sikerét ide is elhozták. Az előző magyar koncertekhez képest fényévekkel jobb. Bár most se teljes a koncert, hisz nem volt itt Fieldy. Ryan hozta a dolgát, de hiányzott Fieldog... A legjobban előadott dal szerintem a Falling Away From Me, a legrosszabb pedig a Way Too Far. Ezzel búcsúzok, viszlát!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korn.blog.hu/api/trackback/id/tr644703767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zitalein 2012.08.09. 16:50:58

Igy nem ér ám! :)))
Éppen próbálom kiókumlálni, hogy fogok fél kézzel rendesen lezuhanyozni, mielőtt visszamegyek. Látni kéne azt a cipőt, amiben eddig voltam -- no meg a lábamat is... A fejem búbjáig szürke vagyok! :)))
Jah, még én előbb kipunkoskodom majd magamat, úh. sietek, de lehet, hogy KoRnra már nem fogok semmit hallani vagy nem tudok senkihez szólni... ^^
Hol vagy most otthon? Gyere már ki!!!

Zitalein 2012.08.09. 16:53:41

Amúgy az a közvetítés tök szar, nekem elég jó netkapcsolatom van, de csak akadozott, meg nem is sikerül mindig minden színpadról adniuk. Nem élvezhető!

Polski gyerek · http://korn.blog.hu 2012.08.09. 23:18:39

@Zitalein: Sajnos én otthon vagyok, de Children a helyszínen headbang-el :D

Polski gyerek · http://korn.blog.hu 2012.08.09. 23:21:40

A KoRn koncertre úgy tűnik megjavult, mert tökéletesen ment :D

Zitalein 2012.08.10. 10:58:34

Szóval, csak annyi a baj a Téglával, hogy hosszú? A legnagyobb haszna sztem fesztiválon, hogy a PF legalább lassú éneket írt bele, ami könnyebben énekelhető a nem angol anyanyelvű fesztiválozók számára, mint KoRn saját számai (amik közül a legtöbbnek a szövegét valszeg csak maga JD tudja végig, de még ő se mindig :D -- csodálkoztam is, hogy nem emlékeztél meg a woodstockos Falling Away éneklésről, ami anno elég egyedire sikeredett :D :D :D) -- főleg, hogy közben szájbarágósan mutogat mindent, így még az is bekapcsolódhat az éneklésbe, akinek amúgy nem állt szándékában (mondjuk, azt kétlem, hogy egyáltalán léteznek ilyen emberek).
Sztem sokkal jobban lehet rá bulizni, mint a PoT számokra, amiket annyira egysíkúvá tesz a dubstep, hogy hiányzik a kezdetükkor az egyedi jelleg, így nehéz felismerni a közönség soraiból, hogy most mit is kellene énekelni (vagy tényleg vannak, akik nem akarnak??? én a Metallica részt nem is bírtam kivárni, már az instrumentális felvezetésnél rákezdtem a darkness imprisoningre, annyira szeretem... :D úgy rémlik, pár évig én folyamatosan csak Metallicát hallgattam valaha -- szóval, alapvetően ezért szerencsés dolog klasszikusokat előadniuk sztem), főleg, ha a turné gerincét képező anyaguk úgy megy, mint a mostani Way too far...

Gondolom, ebből lejött, hogy elég jól mulattam tegnap este. XD Különösen, mert Tankcsapda végeztével az elejéről senki se akart elmozdulni, mindenki úgy állt, mint a cövek, így heringesdoboz-feeling alakult ki, és a konci közben sokan föladták, akik ezt már nem bírták, inkább hátrébbmentek, így könnyen lehetett előbbre evickélni: ott azután akkora élmény volt énekelni, mintha én is a színpadon lettem volna. :D -- Amúgy irigyellek, hogy te otthon is tudod ezeket énekelni, mert én sehol máshol nem csinálhatom ezt, éppen csak KoRn koncikon, ezért felőlem akár már ma este visszajöhetnének, úgyis van ma egy szabad napjuk -- ne unatkozzanak! De legalább egy éven belül vissza kell valamivel jönniük, ebből nem kéne engednünk: hiszen KoRn dalokat énekelni alapvető emberi igény, népegészségügyi létszükséglet! :D :D :D

Polski gyerek · http://korn.blog.hu 2012.08.10. 13:30:34

@Zitalein: a Woodstock-on a Falling Away From Me demo változatát énekelte, ugyanúgy mint a Beg For Me-nek ;)
süti beállítások módosítása