Ki ne szeretné a Kukoricát?

Dalok értelmezése

2010. április 05. - Starbert

Van egy pár olyan száma a bandának, amik nem igazán érthetőek. A G-portálos KoRn oldalra, és a középszintű angol nyelvtudásomra hagyatkozva megosztom veletek a dalok értelmezését.

1, Blind / Vak
Egy emlék, hisz Jon drogozott fiatal korában,
"Another place I find to escape the pain inside"  - "Találtam egy másik helyet ahova
menekülhetek a belső fájdalmamból"

A drogok kontrollálták az életét. Megpróbált megszabadulni a kíntól, de sokáig nem sikerült neki. Ezért nem hitt benne, hogy az életének lesz folytatása...

"see through the grey that clouds my mind"  - Átlátni a szürkeségen, ami elhomályosítja az elmémet"

Ki akart lépni elméje zûrzavarából, de az önkritikája nagyon alacsony volt, ezét nem tudta meghozni a döntést. El akarta hagyni az életét, és újrakezdeni az egészet, de nem tudta hogy, ezért menekült a drogok világába.

2, Ball Tongue / Labda nyelv
"A labda nyelv jelentése egyszerû. Van némi köze az orális szexhez, de igazából egy srácról szól, akivel egy pólón dolgoztunk. Egy piercing volt a nyelvében, vagy nem tudom mi, és rohadt köcsög volt velünk " - Jonathan Davis

Mielõtt bármiféle szexuális dologra gondolsz, a szám annak a srácnak szól, aki a banda pólóit csinálta. De végül nem lett belõle semmi, mert elbaszta.

"There you are alone, with no hope of ever having something to be proud of, something earned without begging"  - Ott vagy egyedül, nincs remény arra hogy valaha is büszke lehess valamire, valamire, amit könyörgés nélkül szereztél"

Ez egy emberrõl szól, aki nem tudom hogy fiú-é vagy leányzó, de közel állt Jonathanhoz. Aztán elzárta magát a bandától, arra várva, hogy majd könyörögnek neki, hogy visszatérjen.

"Why are you at home buried in your own self pity? Why do you insist on living the life clean out of me? "  - Miért vagy otthon, eltemetkezve az önsajnálatodba? Miért ragaszkodsz ahhoz, hogy belőlem éld az életet?

Ez az ember azok között volt, akik Jonathannal lógtak. Nagyon felkeltette Jon érdeklõdését, de nem tett semmit.

"Yes, I know you're the person, the person that took time with me. Does it give you the right to expect your life revolves around me?" - Igen, tudom, hogy egy személy vagy, egy személy, aki velem volt. Ez miatt hiszed, hogy az életed körülöttem forog?"

 

3, Need To / Kell
A kell címû szám egy emberrõl szól, akit nagyon szeretsz, de parázol attól, hogy közelebb kerülj hozzá..

"You pull me closer, I push you away, You tell me it's okay, I can't help but feel the pain"  -  Te közelebb húzol, én eltollak, azt mondod, rendben van, nem tudok mit tenni csak érzem a fájdalmat"

Jonathant azok az emberek basztatták, akiket õ szeretett, és minden kialakuló kapcsolat ugyanarra a végre jutott. Mindig azt hitte, hogy túl közel került hozzá ezárt eldobta magától.

"I hate you .... Fuck you, bitch"  - "Utállak .... Cseszd meg, ribanc"

Jon nagyon pipa volt a lányra mert összetörte a szívét. Már utálta õt, pedig a lány nem tett semmit.

4, Clown / Bohóc
"San Diegóban játszottunk egy shown, és egy skinhead faszi feljött és azt mondta 'Bazd meg! Húzz vissza Bakersfieldbe!' Nem értettem ezt, lehajoltam erre elkezdett hintázni rajtam. Jeff azonnal kirúgta" - Jonathan Davis

"A tatooed body to hide who you are, Scared to be honest, be yourself"  - Tetovált tested elrejti ki vagy, félsz őszinte lenni, legyél önmagad"

Ugylátszik ez egy összeroppanási pont volt neki. Ahogy a Clown videó is mutatja,mindig az iskolatársai tréfáinak célpontja volt, csak mert más volt. Nehéz volt mások számára, hogy elfogadják õt.

5, Divine / Isteni
Az Isteni c. szám a bosszuállás tüskéjérõl szól.. Jonathan akart valakit, aki nem akarta õt. Egyszer csak fordult a kocka és a személy mégiscsak akarta õt, Jon pedig már nem.

"You're suffering 'cause of me, it's divine"  - "Miattam szenvedsz, ez isteni"
"Did you really think you'd beat me at my own game"  - "Azt hitted tényleg legyőzhetsz a saját játékomban?"

Meg akarta mutatni a csajnak, hogy milyen érzés valaki olyasvalakit szeretni, akit nem kaphat meg, és õ ezt tudta, amióta már nem érdekli õt a csaj, és a csaj kapcsolt hogy mit hagyott ki. Ez átcsapott a "mókázásba", amit Jon nagyon élvezett.

"You know what, Fuck you, I'm fed up with you, I'm not as good as you, Fuck no, I'm better than you"  - Tudod mit, Cseszd meg, Torkig vagyok veled, Nem vagyok olyan jó, mint te, Dehogynem baszod, jobbvagyok nálad"

Jon tudta, hogy õ jobb ember mint a csaj. Ezt ki is mutatta azzal, hogy megmutatta neki, hogy õ nem egy rongybaba, amit az ember kedvére dobálhat ide-oda.

6, Faget / Fagott ( Buzi )
"Mindenki azt hiszi, hogy a melegeket akarom bántani ebben a számban, pedig nem. Ez igazából rólam szól, arról, hogy miért hívtak a gimiben 'puncinak', 'buzinak', és ez az egész ezekrõl a 'viccekrõl" szól." - Jonathan Davis

Valaki aki Jonnal lógott, állandóan idióta buzis dolgokat mesélt róla és buzi vicceket mesélt neki. A Davis által írt szám,bemutatja az életét Duran-Duran rajongó Új Romantikusként, mikor az énekes arcfestést csinált és buzis hangon énekelt. "Mindenki azt hitte, buzi voltam egész életemben," mondta Davis, " szóval inkább elvicceltem a dolgot, hogy megbírkózzam vele." - Spin Magazine

7, Shoots and Ladders / Lövések és létrák
"Ez a dal azért íródott, mert látom, hogy a kisgyerekek ezeket a mondókákat éneklik, miközben sejtelmük sincs arról, hogy mit jelentenek.Mindenki boldog amikor a 'London Bridge' -t énekli, pedig az a vers a fekete kórról szól. Az összesnek sokkal sötétebb tartalma van." "A dal szövegei mondókákból épül fel, és ennek mindnek olyan középkorias hatása van. Ha tudod, miõl szólnak valójában, példának okáért a Fekete Halálról, mindjárt más értelmet kap az egész." - Jonathan Davis

8, Predictable / Megjósolható
Egy újabb kapcsolat közhely,amit Jon elõre megjósolt. Minden kapcsolat, amibe belemegye hogy megtalálja önmagát, rosszul végzõdött. Azon csodálkozik, hogy miért van itt annyi hely, és hogy mennyivel jobb lenne meghalni, mint érezni a kínt.

"I can in every way, mistake the pain I feel inside. It comes to me, evil thoughts is creeping through my mind"  - "Bárhogy képes vagyok félreismerni a belső fájdalmamat. Hozzám jön, bűnös gondolatok kúsznak a tudatomban."

A bukott kapcsolataival akar foglalkozni, de közben elkülöníti magát a különvilágtól, vagy figyelmen kívül hagyja a másikat. Hogyha neki nem sikerül, akkor senkinek se sikerülhet.

9, Fake / Kamu
Témája hasonlít a Clownhoz. Mindenki körülötte egy képet rejt a lelkében, arról az emberrõl, aki lenni szeretne

"I can't stand the sight of you, I can't stand what you put me through. Your life's a lie, that you hide. Is it that terrible being you inside?" - "Nem bírom elviselni a látványodat, nem bírom elviselni, amin keresztülvittél. Az életed egy hazugság, amit elrejtesz. Az a borzalmas dolog benned van?"

Jonathan zaklatott attól, hogy csak Õ adja önmagát, miközben be akart kerülni a bandákba.

"You try so hard to be wanted. False emotions tells you fronted. I think being a person relies on one thing. Be yourself, let you come through"  - "Arra törekszel, hogy az legyél, aki akarsz.  Szemből hamis érzéseket kelt. Szerintem embernek lenni egy dolgot jelent. Légy önmagad, engedd magad átengedni."

Mindenki be akart kerülni a bandákba és lenézték a többieket, akik "kívülállók" ( Kaszton Kívüliek) voltak..

"Fake, you'll regret it, you'll regret it"  - "Kamu, meg fogod bánni, meg fogod bánni"

majd amikor idõsebbek lesznek, akkor fogják majd fel, hogy elkúrták az egész fiatalságukat azzal, hogy valaki olyasvalakik akartak lenni, akik nem õk voltak.

10, Lies / Hazugságok
Ugyancsak a Clown és a Fake mintájára készült szám, a Lies azokról szól, akik túlságosan félnek attól hogy önmagukat adják. A tömeg elakarja rejteni saját valóságát.

"I want you to see the life you have disguised"  - "Azt akarom tőled, hogy lásd azt az életet, amit álcáztál"
"Do you ever see from outside your fears"  - "Látni fogod valaha a félelmeidet kívülről"

Azokra céloz, akik túl félnek attól, hogy feldúlt lesz az életük, hogyha vállalják önmagukat.

11,Helmet in the Bush / Sisak a bozótosban
"Ez egy sebességi problémámról szól. Tudod, túl sokat "akciózol" -- hogyha fiú vagy, persze -- a farkad összemegy. Durván." A dalban ezt énekli : 'Please God let me sleep tonight.' - 'Kérem Istenem, engedd, hogy aludhassak éjjel' Jonathannak gondjai voltak az alvással, pontosan emiatt. A srác akit a szám elején hallunk, az La Caco,a banda egyik barátja. Az õ valódi neve Michael és imádta a taco-t.(mexikói töltött étel). Igazán rendes srác volt és haverok voltunk vele éveken keresztül." - Jonathan Davis

12, Daddy / Apu
"Az emberek azt hiszeik, a Daddy azért íródott, mert az apám megerõszakolt, de a dal nem errõl szól. Nem az apám és nem is az anyám volt. Mikor kisgyerek voltam, valaki megerõszakolt és elmondtam a szüleimnek. Azt hitték, viccelek és hazudok, ezért nem foglalkoztak vele. Nem hitték el hogy ez megtörténhetett a fiukkal." - Jonathan Davis

A bejegyzés trackback címe:

https://korn.blog.hu/api/trackback/id/tr361897517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása