Ki ne szeretné a Kukoricát?

Biográfia

2011. augusztus 08. - Polski gyerek

 

A KoЯn egy amerikai együttes Bakersfieldből. A banda (ezen a néven) 1993-ban alakult és azóta jelentős sikereket ért el. Eladási statisztikák, helyezések és díjak ezt szépen prezentálják. A 47 millió lemezt eladott banda jelenleg 11 stúdió albummal rendelkezik és mai napig aktív. A banda eredetileg 5 tagból állt. Ez karrierjük során nem mindig maradt meg, jelenleg 4 eredeti tag van benne. 

01.jpg

Brian "Head" Welch és Reginald "Fieldy" Arvizu egy középiskolába jártak, ahol hamarabb összebarátkoztak. Mindketten erős érzelmeket tápláltak a zene iránt mely családi okok miatt is van. Hamarosan közös bandát alapítottak melybe beszállt James "Munky" Shaffer is. Később hozzájuk csatlakozott az akkor még csak 13 éves David Silveria is és megalakult a L.A.P.D(Love And Peace Dude később Laughing As People Die). Hozzájuk csatlakozott is Richard Morall aki később drogproblémái miatt távozott. A banda egy EP kiadása után leszerződött a Triple X Records-hoz. 1991 májusában elkészítették az első stúdió lemezüket Who's Laughing Now? címen melyen 11 dal állt, majd a már említett ok miatt feloszlottak. Brian be akarta fejezni a zenei karrierjét a többiekkel de a többiek továbbra is szerettek volna zenélni, így négyen újra összeálltak és megalapították a Creep-et. Head kezdetben énekes volt, de aztán gitárra váltott át, így jött az új tag, Jonathan Davis. Kezdetben nem akart beállni a csapatba a SexArt énekese, de konzultálások után beleegyezett. Néhány számot hozott magával, ami kezdetben még a SexArt-al készült, pl. Daddy,Blind. Kezdetben kisebb perek is voltak emiatt. A Sex Art-ban későbbi Orgy (Ryan Shuck) és Adema (David DeRoo) tagok is játszottak. A Korn nevet ő adta ötletnek amit a banda többi tagja kedvelt, mivel emlékeztette őket a Children Of The Corn című horror filmre. 1993-ban tehát megalakult a mai Korn.

Még ebben az évben elkezdtek dolgozni Ross Robinson producerrel. A végeredmény a Neidmeyer's Mind nevű demó lett ami mindössze négy számot tartalmazott. Ezek közül az összes megjelent átalakítva későbbi albumokon: A Predictable, Blind és Daddy a debütáló albumra míg az Alive a 2003-as Take a Look in the Mirror lemezre került. Az banda sose tartotta magát rock bandának ugyanis mindegyikük más zenei ízlést hozott be a bandába. Később emiatt lelki problémák is kialakultak, Jonathan sokszor kiakadt, hogy miért kell mindig csak régi rock bandák mellett játszaniuk. Nekik a stílusuk elsősorban grunge volt, bár mai napig nehéz definiálni, hisz minden lemezen más és más. Problémák alakultak ki a kiadó találással míg végül Paul Pontius az Immortal/Epic Records-hoz ajánlotta be őket akik le is szerződtették a bandát. Egy kiadóval és egy producerrel elkezdtek dolgozni az első, önmagukról elnevezett albumon.

 02.jpg

Az albumban több stílus keveredik. Az alternatív metál, grunge, hip-hop és funky keveréke volt mely Jonathan depressziós szövegeivel igen sötétté vált. Erre a többiek is erősen ráfeküdtek: A gitárosok hét húrosok voltak és direkt elhangoltak, a basszusgitár csattogós stílusa már-már a dobhoz illettek. Mindannyian kedvelték a súlyos death hangzást is amit szintén beleraktak a lemezbe mely a brutalitást hozta. (Akit érdekel egy igazán jó részletes kritika a lemezről, az olvassa el a Shock! irományát róla! Nem bánja meg senki. Nekem sajnos itt nem az a dolgom hogy kritikát írjak - szerk.) . Októberben elkészült az első lemezük, a Korn (1994) Az első kislemez a Blind lett az albumról ami bekerült a rádiókba. Híres zenészek mellett turnéztak az elkövetkezendő két évben (Ozzy Osbourne, Fear Factory később Metallica), nem beszélve az akkor még csak feltörekvő, már már híres bandáktól (Deftones, Marilyn Manson). Az albumhoz 3 klipp készült és 4 kislemez. A rajongók hatására 1996 februárjában felkerültek a Billboard 200 listára ahol elfoglalták a 72. helyet. A Shoots & Ladders (melyben skótduda van: azóta a 11 lemezből 9-en van skótduda és a Life is Peachy-ben hallható Twist-es scatteléssel egyetemben a Korn alap ismérvei közé került) szintén ebben az évben Grammy díjra is jelölt lett! Az idők során az egyik legeladottabb lemezük lett a debütáló darab, kb 7 millió darabot adtak el belőle. Ekkoriban készült el az első DVD-jük a Who Then Now?.

Folyamatosan turnéztak de a megnövekedett rajongói bázis hatására elkezdték az újabb lemezt készíteni. Az első albumról kimaradt dalokat újra elővették és a turnézás közbe újradolgozták őket, továbbá készültek az újak is. Később stúdióba vonultak és Ross Robinson segítségével 1996-ban elkészült a Life Is Peachy. A lemezen látszik (Porno Creep, Low Rider rövidsége, Ass Itch mondanivalója), hogy utazás közben készült és nagy volt a nyomás rajtuk. A lemez nagy szeretetnek örvendett ami mai napig megmaradt: 2010-ben bekerült a Korn a Kerrang "Legendák Csarnokába" ezzel az albummal. A lemez gyorsan kelt, első héten több mint 100.000 darab kelt el amivel a Billboard 200-as listáján harmadik helyet érte el. A lemez csak Amerikában 2x-es platina, nem beszélve a többi országról. Az első kislemez a No Place To Hide lett, második az A.D.I.D.A.S. melyhez klipp is készült. Az albumon utolsó számként a Kill You szerepel ami bár szintén nagyon sötét, szándékosan nem olyan nehéz darab mint a Daddy (A Daddy-t nem bírták sose eljátszani élőben). Újabb koncertek következtek egyre nagyobb nevekkel: Tool, Incubus.Turné alatt Munky-nak agyhártyagyulladása lett mely miatt néhány dátumot le kellett mondani. A Spawn című filmhez a Duo Brothers-el elkészítették a Kick The P.A.-t. 1997-ben a Korn megalapította a saját lemezcégét, az Elementree Records-ot. Az első aláíró a Videodrone lett (Jonathan-al csináltak is duettet). 

03.jpg

1998-ban leültek elkészíteni az újabb stúdió lemezüket. Az kiadás előtt az MTV-n rendszeres sorozatot készítettek a procedúráról (kérdezni is lehetett), Korn TV néven. Ezen láthatjuk, hogy rengeteg alkoholt fogyasztottak felvétel közben és a drogproblémák is itt kezdődtek el. Augusztusban kijött a Follow The Leader lemez mely a sokkal több funky és hip-hop elemet vonultattak fel mint az előzőek és bár lazább stílusuk lett, a sötétség megmaradt. Olyan művészek is megjelentek az albumon mint Ice Cube vagy a Limp Bizkit énekese Fred Durst. Az első héten több mint negyedmillió darab kelt el és a Billboard 200-on rögtön elfoglalta az első helyet amit sok ideig tartott is. A legsikeresebb albumuk lett: több mint 10 millió példány kelt el világszerte. Első kislemez a Got The Life lett majd a Freak on a Leash jött ami szinte mindent amit lehet megnyert. MTV Awards-on többszínben is első lett, továbbá a Grammy díjat is elnyerték vele. Korn a csúcson lett és az album nevéhez híven ő lett a metál ipar vezetője. Politikai kampányhoz hasonló turnét kezdtek Észak-Amerikában majd megcsinálták a saját turnéjukat a Family Values-t. 1998-ban olyan bandákat hívtak meg mint a Limp Bizkit, Orgy, Ice Cube vagy Rammstein. 1999-es Family Values-on nem tudott a Korn megjelenni,helyette  a Limp Bizkit, a Primus, a Staind, a The Crystal Method, a Method Man & Redman, és Filter voltak a főbb előadók. Néhány állomáson a Korn is megjelent és előadták a Falling Away From Me-t mely az első kislemezük lett a 1999-ben kijövő Issues albumon. Ekkoriban tört fel a nu-metal stílusirány melynek képviselői hasonló zenét játszottak mint a Korn. Ezért a Korn lett a nu-metal egyik "apja". (Az utolsó szám rejtett ;) -szerk)

Az 1999-es év két szempontból volt meghatározó a Korn tagjainak. Ekkor szerepeltek a mai napig legjobb koncertjüknek tartott Woodstockon és ez év novemberében jött ki az Issues (Brendan O'Brian rendezésével) album. A borító dizájnjára versenyt hirdettek az MTV segítségével, melynek Alfredo Carlos lett a győztese. A többi dobogós se szomorkodhat ugyanis limitált kiadásban több verzióval is kiadatták a lemezt. Első héten több mint fél millió lemez (!) került a polcokra ezzel újra első helyen kezdett a Billboard 200 listákon. A lemez több helyen többszörös platina lett. A kiadással szinte párhuzamban a legendás Apollo színházban eljátszották elejétől a végéig a teljes albumot. Ez az 1950-es évek óta az első koncert volt ott. Az első kislemez és klipp a Falling Away From Me lett melyet Fred Durst rendezett. A zene reklámozása miatt a Korn szerepelt a South Park egyik részében is. A további két kislemez a Make Me Bad és a Somebody Someone is nagy hírnévnek örvendett. A klippekben szinte elsőként használtak CGI effekteket és 3D-t. Az album tehát megállta a helyét, talán sötétebb lett mint a debütáló lemez, alternatív metálhoz állt legközelebb. A Sick And Twisted turnén jól reklámozták az albumot. 2000-ben néhány koncertet ki kellett hagynia David-nek. Szintén ekkoriban készült el Jonathan speciális mikrofonállványa amit az Alien díszlettervezője tervezett és "The Bitch" nevet kapta.

04.jpg

A 2002-es Untouchables csúszott az eredeti tervezetekhez képest. A Korn volt az első számú producer. A lemezt az első héten több mint 400.000 példányban adták el és második helyet ért el a Billboard 200-on. Egy nappal későb New York-ban a Hammerstein Ballroom-ban koncertet adtak melyet az USA-ban mozikban is meglehetett tekinteni. A lemez a többiekhez hasonlóan ugyancsak új stílus fele evezett. Sokkal tisztább, melankólikusabb és sötétebb lemez lett és az első amiben nem hangzik el skótduda. Sokan ekkorra helyezik a nu-metal letűnésének kezdetét (Ami szerintem nem igaz - szerk.). Az első kislemez a Here To Stay lett mely elnyerte az együttesnek a második Grammy díjat. Ezt a Thoughtless és az Alone I Break követte. Mindegyik kapott klippet is, az utóbbinak a rendezőjét egy MTV-s versenyen választották ki. A lemez maga kevesebb darabban kelt el mint várták és majdhogynem veszteséges lett. (Rengeteg drága és profi speciális effektet használtak a stúdióban) Ettől függetlenül a többszörös platina meglett és millió számban kelt el a kezdetben a fanok által nehezen feldolgozható lemez. A banda a pénzügyi problémákat azzal magyarázta hogy valaki a kiadás előtt hetekkel fölrakta az internetre az egész albumot. Ekkoriban készült el az első a Korn tagjai által készített saját Ibanez gitárok és basszusgitárok

Egy évvel az előző album után elég hamar elkészült a Take a Look in the Mirror. Ezt talán a fanok elégedetlensége és a veszteséges eladás miatt történt. Ezt is kisebb ellenszenvvel fogadták de később mindkettőt felemelték a legjobbak közé. Az album sokkal durvább lett, visszamentek a kezdeti nyers erőhöz melyet szinte power metal szintre emeltek. Az albumon hallható zenéknek a szövegét Jonathan olyan embereknek írta akiket utált. A 1996-os Ice Cube (Wicked) feldolgozás után most egy Metallica (One) feldolgozás hallható a lemezen mint rejtett szám. Ezt a feldolgozást egyébként egy kifejezetten Metallica tiszteletére elkészült emlékshow-n adták elő először. Az album 179.000-es első heti eladással a 9. helyen debütált a Billboard 200-on. Oka a már előbb említett kalózkodás és a CD vásárlás hanyatlása. Ettől függetlenül ez is platina lett. Az első kislemez a Did My Time lett amely a Tomb Raider 2 főcímdala lett. Később Grammy-re is jelölték. Ezt követte a Right Now, Y'all Want A Single és az Everything That I've Known. A Follow The Leader óta most szerepel először rapper az albumon Nas személyében. 2004-ben kiadták a Greatest Hits Vol 1-et ami a 10 év legjobb számait foglalta magába. Kiadói okokból az Untouchables-ből csak két szám kerülhetett bele (úgy gondolták, hogy így nyereségesebb lesz). A lemezen található egy Cameo és egy Pink Floyd feldolgozás is valamint a legsikeresebb számukról a Freak On a Leash-ről egy bónusz remix. (Limitált verzióban a CBGB koncert). A lemez jól indított: kb. 124 ezer első heti eladással negyedik helyet érte el a Billboard 200-as listán. A Korn bár már kicsit megkopva de továbbra is meghatározó bandája volt a korszaknak. Ekkor azonban nagy csapás történt. Head drogproblémák miatt kilépett a bandából. Később vallásos is lett és magánkarrierbe kezdett. 2006-ban saját lemezt adott ki majd 2012-ben megalapította a Love And Death-et és azzal is kiadott egy stúdió albumot. 

05.jpg

A Korn nem úgy tűnt mint aki megtört. Turnéikat folytatták, mi több bejelentették az új lemezt. 2005 decemberében kijött az immáron négy taggá deformálódott bandának a 7. lemeze, a See You On The Other Side. Ekkoriban az Immortal/Epic felbontotta a szerződésüket ezért a Virgin kiadóhoz kerültek akik 25 millió dollárt adtak az új lemez elkészítésére. A lemez jóval másabb stílusba vitte a zenéjüket. Szinte a legfélelmetesebb lemez lett, mely elektronikus effektekben bővelkedett. Az első kislemez a Twisted Transistor lett mely azonnal a Korn egyik legismertebb száma lett egyetemben a másodikként kijött Coming Undone-al mely talán a Freak On a Leash után a második leghíresebb zenéjük, rock himnusz lett mint a Blind. A klippek szélsőségesek voltak. Az előbbiben rapperek játszották a tagokat az utóbbit pedig egy pop klippeket készítő rendező csinált (Az album producere The Matrix is ilyen). A See You On The Other Side a legrosszabb lemezüknek tartják a hallgatók. Sokan nem tartották elég erősnek és túl soknak látták az elektronikát. Az első héten több mint 200.000 példányt adtak el belőle és a harmadik helyen indítottak a Billboard 200-on. A lemez nehézkesen de platina lett Amerikában 2006-ra, ezt annak köszönheti, hogy rengeteg fajta verzióban jött ki, megtűzdelve tömérdek bónusz számmal. Világszerte több mint 2 millió példányt adtak el belőle. Egy újabb emlékezetes lemezbemutató koncertet attak a Hammerstein Ballroomban Live On The Other Side néven. Turnéjukat szülővárosukban, Bakersfieldben kezdték el, ahol a polgármester december 26-át Korn-napnak nevezte ki és elkészítették a Korn-sétányt is. 2006-ban és 2007-ben újraélesztették a Family Values-t híres nu-metál is aktuális bandákkal mint a Deftones, Stone Sour, Flyleaf, Trivium, vagy az Evanescene. A Download fesztiválra Jonathan nem tudott elmenni mert utólag kiderült, hogy könnyen halálos betegségben szenvedett. Helyette híres bandák zenészei énekeltek egy-egy Korn számnál (Dez Farfara, Corey Tayler, M.Shadow stb.). A koncerteken ez idő tájt jelentkeznek először back-up tagok. Kezdetben még elrejtették a Head-et pótoló koncert gitárost, majd egy háttérénekes, szintetizátoros kíséretében állatmaszkba bújtatták őket és a színpad hátterére kerültek. 2006-ban kilépett David Silveria is a bandából, aki később éttermet nyitott. Pótlását ideiglenes dobosokkal pótolták. 2005-ben jártak először Magyarországon a Sziget fesztiválon. 

2007-ben a Korn is megcsinálta az MTV-n elég sok banda által elkészített Unplugged koncertet amiben a számaikat akusztikus verzióban adták elő. A lemez 9. helyen debütált 51 ezer eladott példánnyal. Később egyébként ezt tartották a legrosszabb lemezüknek. A Korn címtelen nyolcadik albuma júliusban jött ki. Elektronikai hangzást a turnékon is játszó Zac Baird adta, dobot Books Wackerman, Terry Bozzio és Jonathan Davis csinálta. Ahhoz képest, hogy az előző lemezt jelentős kritikák érték, ez a lemez is elektronikai stílusban készült. Rendkívülien nyugodt és letisztult album mely főként a mondanivalójában erős. A lemez megosztotta a rajongókat. Sokan lehurrogták, de a kritikusok szerint ez a legjobb lemezük és a jövőben maradandó lesz. Az Evolution és a Hold On kislemez jött ki belőle majd 2008-ban limitált mennyiségben a Kiss. A lemez az első héten 123.000 példányban kelt el, amivel a Billboard 200-on második lett. A lemez a CD ipar hanyatlása és a fanok megosztottsága miatt "csupán" aranylemez lett Amerikában. Ekkoriban a Karácsonyi Lidércnyomás című filmnek zenéit feldolgozó albumba is részt vett és megcsináltak a Kidnap The Sandy Claws számot. A Haze nevű játéknak is ők készítették a zenéjét (Később a 2011-ben az új Silent Hill-nek is). A Bitch We Got a Problem turnén Joey Jordison a Slipknot dobosa, majd Ray Luzier játszott. Később Ray-t 2008-ban David helyett fölvették hivatalos tagnak is. A back-up band nagyobb lett majd le is csengett ekkoriban. 2009-re már csak Zac Baird szintetizátor és az akkori háttérgitáros maradt. 2007-ben újra megjelentek országunkban, a Volt fesztiválon.

06.jpg

2009-ben a turnézás tovább folyt méghozzá elég intenzíven. Időközben a Deftones kómába került basszerosa miatt a szintén vallásossá vált Fieldy részt vett a gyűjtésben, melyhez írt egy saját számot melyben híres zenészek is közrejátszottak, köztük Head is. Ez volt 2004 óta az első érintkezés a banda és Head között. 2009-ben Ross Robinson a nu metál keresztapja bejelentette, hogy az új albumnak ő lesz a producere. A jammelésből kialakult album 2010-ben jött a Korn III: Remember Who You Are néven mely amolyan záró epizódja volt az első két lemez által megkezdett triológiában. Nem sokszor figyelt arra a Korn hogy éppen mit vár el tőle az akkori divat és a fanok, de most meghallgatták és sokaknak hiányzott a régi hangzás. Ennek szellemében készült a lemez, ami szintén megosztó lett de az tény, hogy a grunge hangzás kialakult. A Virgin kiadóval szerződést bontottak, az új album már a Roadrunner Records-al készült. A lemez limitált verziója tartalmazott egy albumbemutató koncertet ami különös módon egy bakersfieldi búzamezőn készült. Az első két klippet is szülővárosukban forgatták. Oildale kislemez után a Let The Guilt Go jött ki, melyet a Pop A Pill követte volna de az sose jött ki. Rengeteg TV show-ba szerepeltek, hogy reklámozzák: A Korn visszatért. A visszatérés jó eladásokat hozott. Az ekkori CD/DVD piachoz képest az első héten eladott 65 ezer lemez jónak mondható, elérte a második helyet a Billboard 200-on. A Let The Guilt Go-t a zenei világ is elismerte: Grammy-re jelölték. A Music As a Weapon V-el turnéztak. Mikor az embereket nem érdekelték az új számok ezért hamarosan le is kerültek a setlistekről. Csupán az Oildale és a Pop A Pill élte túl, de az utóbbit azóta egyszer se játszották. 

2011 körül még nagyban koncerteztek a Korn III: Remember Who You are lemezzel mikor Jonathan megismerkedett az akkoriban kirobbanó elektronikus zenei stílussal, a dubstep-el. Az énekesnek nagyon megtetszett ez a műfaj, párhuzamot tudott kötni a fénykorukban kialakult nu-metállal. Ekkoriban már néhány demót fölvettek a tizedik albumhoz, köztük a legjobb állapotban a Lullaby For a Sadist volt ami később a Paradigm Shift-en látott napvilágot. A dubstep hatása az egész bandára rászállt és elkészítették Skrillex közreműködésével a Get Up!-ot (később Grammy-re is akarták jelölni) ami tökéletes harmóniája volt a dubstep-nek és a metálnak. Nem sokkal később bejelentették, hogy az új lemez a dubstep szellemében fog készülni. Minden szám híres DJ-kel készül pl. Skrillex, Kill The Noise, Noisia, 12th Planet. Jonathan ekkoriban saját elektronikus bandát is indított. Nem kell megijedni, a Korn nem lett hirtelen dubstep banda, amolyan ötvözést csináltak. A tagok nagyon szerették ezt a dolgot, úgy érezték elkészítették az új Follow The Leader-t. A The Path Of Totality 2011 decemberében látott napvilágot. A legrövidebb Korn album lett ami a stílushoz köthető. Az első héten kb 50 ezer lemezt adtak el és tizedik hellyel nyitott a Billboard 200 listán. Fél évvel később már negyedmillió darabot adtak el világszerte. Lemezbemutatója a Hollywood Palladiumban volt ahol sok meghívott zenész is fellépett. A stílusötvözés hatására rengeteg fiatallal ismertették meg magukat, a koncertjeiket átalakították. Minden koncert három részből állt. Klasszikus Korn, dubstep Korn és a slágerek. Felvezető banda volt maga Jonathan Davis, Kill The Noise, The Dirty Youth és a Dope D.O.D. Négy kislemez készült. A Get Up! és a Narcissistic Cannibal legnagyobb slágerek közé került melyeket mai napig játszanak, míg szerényebb eredményeket ért el a Chaos Lives In Everything és a Way Too Far. 2012-ben harmadjára jöttek Magyarországra és a legszínvonalasabb koncertjüket hagyták maguk mögött. Fieldy nem tudott eljönni ugyanis gyermeket várt a felesége, őt a Mudvayne basszerosa Ryan Martinie váltott fel.

07.jpg

2012-ben Head és a Korn közti kapcsolat jelentősen javult. Legnagyobb eredménynek a Carolina Rebellion mondható, ahol az utolsó számnál, az örök klasszikus Blind-nál beszállt a bandához. 2013-ban bejelentették, hogy még az évbe kijön az új lemez, továbbá Head is velük fog tartani néhány nagyobb fesztiválon. Természetesen hamar leesett a lepel: Head visszatért a Kornba! Később ennek hatására David is visszatért volna de elég ingadozó sértő megjegyzéseket tett a Korn felé ezért bejelentették: Ray marad és David soha se fog visszajönni. A The Paradigm Shift 2013-ban jött ki a híres producer Don Gilmore kezei alól. Időközben szerződést bontottak a Roadrunner kiadóval és a nonprofit Prospect Park kiadó segítségével készítik a jövőben a többi lemezt. Az album megújult divatos alapokra lerakott nu metál amit az előző albumhoz képest mely a legmegosztóbb lett, rendkívülien jól fogadták a rajongók. Bár az első szám ami napvilágra került róla a Never Never, mely nagyon rossz promóció lett, sokak már ekkor elpártoltak tőlük. Később kiderült, hogy a kiadó akarta így. Az album kiadásával megszerették ezt a slágert is melyet még kettő követett: A jóval erősebb Love & Meth és a Noisia-val metálosított dubstep szám a Spike In My Veins. Első héten 46 ezer darabot adtak el és nyolcadikként nyitottak a Billboard 200-as listájánReklámozása miatt 2013-ban újra felélesztették a Family Values turnét. Később kiadták a lemez World Tour Edition változatát melyben nem az alap 2 bónusz szám, hanem 3 újabb és 2 élő felvétel került rá, továbbá még sok extra. Az egyik bónusz, a Hater, klippet is kapott és kislemez lett. A Love & Meth kislemezének borítójára versenyt hirdettek. 2013-ban Jonathan Davis szerepelt egy Korn fotósa által készített filmben mely díjnyertes lett. A Wounded Warriors a sérült katonákról szól. Egy évvel később kijöttek az új Korn által készített Ibanez modellek. 2014-ben bejelentették hogy a 20 éves évforduló alkalmából elfogják játszani a teljes debütáló albumot egészben. Decemberben kijött egy új szám a So Unfair. Magyarországon 2014-ben a Szigeten felléptek. 

Nagyon sokan nu-metal stílusként jellemzik a KoRn-t. A tagok utálják, ha így nevezik meg a zenéjüket. Gondoljunk csak bele: A nu-metal-ban van skótduda? Nem hiszem! Elvileg ők a grunge elemeit képviselik, de szerintem, ha alter-metalnak nevezzük a zenéjüket, az is elég megfelelő. És persze helyenként egy-két hip-hop szám is felbukkan az albumokon, illetve egy-két funky. Szóval a KoRn milyen stílust játszik? Nehéz kérdés. Ahogy ők mondják: A KoRn, az KoRn.

Régebbi írásunk ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://korn.blog.hu/api/trackback/id/tr525182370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása