Ki ne szeretné a Kukoricát?

Love & Death Tagok

2004. december 12. - Polski gyerek

Brian Philip Welch (Head) [Vokál, Gitár]
1970.06.19.

Head 1970-ben született egy Bakersfield nevű kisvárosban, Kaliforniában. Már kiskorában másmilyen volt, mint a többi gyermek, ezért az iskolában sokszor terrorizálták. Szerette a zenét, és hamar nagy Ozzy Osbourne rajongó lett. Eredetileg Head dobon tanult volna meg játszani, de egy-két album hatására végül gitárt választotta, így 10 éves korában apja vett neki egyet. Az első gitárja Mystic Peavey volt, és mai napig úgy gondol rá, mint a legmetálosabb kinézetű gitárra. Brian becenevét nagy fejéről kapta. "Nagy fejem van... Hozz bármilyen kalapot, nem megy rá... Kivéve ez a kötött sapka.."

Brian Welch és Reginald Arvizu elhatározta, hogy bandát alapít. Reginald (Fieldy) a banda kedvéért basszusgitáron játszott. Létrejött a Ragtyme. Richard Moralvolt az énekesük, és egy Tommy nevezetű srác dobolt. Ez a banda feloszlott, és megalapították a L.A.P.D.-t, ami a Love And Peace Dude-nak a rövidítése. Ez is hamar feloszlott mivel az énekes Richard Morill drogproblémákkal küzdött. Ekkor a 13 éves David Silveria már velük játszott. 1 EP és 1 stúdió lemezt élt meg a banda. Brian be akarta fejezni a zenei karrierjét a többiekkel de ők továbbra is szerettek volna zenélni, így négyen újra összeálltak és megalapították a Creep-et. Head kezdetben énekes volt, de aztán gitárra váltott át, így jött az új tag, Jonathan Davis. Kezdetben nem akart beállni a csapatba a SexArt énekese, de konzultálások után beleegyezett. A Korn nevet ő adta ötletnek amit a banda többi tagja kedvelt, mivel emlékeztette őket a Children Of The Corn című horror filmre.

A Korn az önmagáról elnevezett debütáló albuma után még 5 követte. Gyorsan a világ egyik legkeresettebb hard rock bandája lett. Head 1995-ben elvette feleségét, Rebekkah-t. Ekkor már terhes volt a felesége, de végül adoptálták a babát Hamarosan született egy második gyermekük 1998-ban aki Jennea nevet kapta. Jennea születése alatt ki kellett hagynia az 1998-as Ozzfestet Európában, és visszautasította az utazást, tekintettel arra, hogy kritikus időszak volt. A banda nem játszott Brian nélkül, ezért elvonultak. Azóta Welch és felesége már elváltak és együtt nevelik Jennea-t, és jó kapcsolatok van egymással. 

2003-ban a 6. Korn lemez idejében Head drogfüggő lett. A turnékra rengeteg tudatmódosító szerekkel tudott csak felkészülni (Erről van egy videó amiben részletesen elmeséli ezt az időszakot). Hamarosan már nem élvezte Head a turnékat. Állítása szerint nem ő egyedül viselkedett így a bandában. 2005-ben a Korn bejelentette, hogy 12 év közös munka után Head kilép a bandából és a vallást választja. Állítása szerint hozzászólt Isten. Nem volt jó amit tett, és látta, hogy ez a gyermekének is csak rossz. Miután megkeresztelkedett a Jordán-folyóban, kilépett.

Hamarosan harc alakult ki közte és a Korn között. Rengeteg interjút készítettek ekkoriban vele, ahol elmesélte, hogy milyen is volt a drogos időszaka. Részletesen mesélt minden történésről. Kezdetben még csak a saját történeteit mesélte, de később rátért a Korn többi tagjára is. Szidni kezdte őket. Szerinte Davis és a banda nagy része csak a pénzért csinált mindent. Ezután nagy alakult ki Jonathan és Brian között. Mindketten csak szidták egymást. Jonathan több számot is írt Head ellen a közeljövőben (pl. Love & Luxury). A Korn többi tagja se kommunikált többé vele. 

Head kiadott egy könyvet Save Me From Myself néven ahol mindent elejétől a végéig elmesélt az életével kapcsolatban. A lemez készítésében rengeteg híres előadó segítette, ezért nem volt szüksége saját bandára, csak élőben. Az MTV és egyéb műsorok is érdeklődtek a végeredménnyel kapcsolatban, főleg a Korn-os múlttal együtt. Még magát Fieldy-t is meghívta ex-bandájából, de nem reagált a meghívásra. Head régebbi állítása szerint ez nem egy keresztény album, később viszont ennek pont az ellenkezőjét vallotta. Egyre hevesebben nyilatkozott a múltjával kapcsolatban és egyre többet is szidta őket, ez legjobban a 2008-as Washed By Blood könyvében volt olvasható. Lehet ez is közrejátszott abba, hogy az első kislemez és videóklipp csak 2008-ban jött ki. A "Flush" című szám kapta a megtiszteltetést. 

Ugyanebben az évben Head néhány híres zenésztársával létrehozta a The Whosoevers "lelkészhivatalt" melynek célja főként a régebben drog által tönkretett emberek segítése. 2009-ben bejelentette, hogy készül az új albuma, de végül semmi se lett belőle. Hamarosan kiadott egy kislemezt Paralyzed címen, majd egy újabb könyvet is Stronger: 40 Days of Metal and Spirituality néven 2010-ben.

2011-ben enyhült Head a Korn-al kapcsolatban. Egyre többet mondta, hogy egy-két alkalomra visszamenne játszani, és valószínű, hogy a 20. évfordulós turnén előszeretettel szállna vissza a Korn szekerére. Sokan azt hitték,hogy ez a visszatérést jelenti, de ezt meghazudtolta Brian. Ugyanis 2012-ben alapított egy új bandát Love & Death néven. A tagok a régi élő zenekarából lettek összeszedve. A banda hamarosan kiadta az első Chemicals nevű EP-jét, majd 2013-ban a Between Here & Lost című debütáló albumukat, amit a Korn régi stúdiójában vettek föl.

2012-ben egy szám erejéig a Carolina Rebellion-ban visszatért régi bandájához a Korn-hoz. Együtt játszották el a Blind című mega slágerüket. Ezután egyre több barátias kép, megjegyzés került ki közte és a banda között. Már régebben is volt néhány fotó ahol Fieldy-vel, vagy J.D.-vel találkoznak de ekkor már konkrétan a visszatérésben gondolkodott mindenki. Munky többször is megemlítette, hogy szívesen látni újra Head-et a bandában. A 2013-as turné bejelentésekor kiderült, hogy Head visszatér, amit mint később kiderült Jonathan Davis feleségének köszönhetjük. Egyenlőre csak a koncertekre de újra együtt fognak játszani. A Korn 11. albumának elkészítésekor kikerült képek alapján már a stúdióban is együtt dolgozik velük Welch. A nyári turnék előtt bejelentette, hogy újra teljes tagja lett a bandának. A The Paradigm Shift már vele készült. Az ő közbenjárásával a metál újra előtérbe került a Korn gondolkodásában és egy jó lemezt tudtak összehozni. Mindkét bandájával rendszeresen turnézik.

2014-ben készített egy webes blogot "Love Drunk Headly" néven melyben Istennel való kapcsolatát meséli el. Ebben az évben kiadta a 20 évfordulóra szánt új Ibanez gitár modelljét.

Michael Valentine (-) [Basszusgitár]
???

Michael nagyon csendes típus. Nem sokat lehet róla tudni. Születési dátumát, sőt a gyerekkorát se nagyon ismerni. Állítólag Dan Johson dobossal kiskoruk óta ismerik egymást. Ha ez igaz akkor ő is Phoenix-ben született.  Amikor középiskolás volt halott néhány történetet az öngyilkosságról és mivel őt is sokszor terrorizálták, 17 évesen megpróbálkozott az öngyilkossággal. Már előtte is vagdosta magát. Szerencsére nem sikerült neki. Állítása szerint maga isten mentette meg. Ekkor lett vallásos. Ezután sokkal jobb lett az élete. Évekkel később megismerte Head-et. A Korn is nagy hatással volt rá, de Head főként (Kis érdekesség. Amikor Davis és Head újra találkozott, ő is jelen volt). Az interneten keresztül ő is bekerült a meghallgatásra mint basszusgitáros. És végül bekerült Brian élő bandájába 2009 körül.

Michael hűséges volt, nem lépett ki és évekig Brian mellett játszott. Az új albumon is dolgozott volna, de később ugyebár lefújták a projektet. De előtte még kijött a Paralyzed kislemez. A videóklippen már ő is szerepelt, sőt a háttérénekes szerepét is ő töltötte be. 2012-ben amikor megalakult a Love & Death egyértelművé vált, hogy ő is tagja lesz a projektnek.

Valentine könnyen megismerhető. Egy nagyon jó basszusgitáros aki ugyanúgy használja a gitárt ahogy Fieldy, a Korn basszusgitárosa. A koncerteken általában sapkában, sminkelve, fehér kontaktlencsében jelenik meg. Kifejezésmódja eléggé sajátos. A mozgása még annál is furább, de jól feldobják a hangulatot. A 2013-as első Love & Death lemezen már őt halljuk a basszusgitáros szerepében. Visszahúzódó emberről beszélhetünk, hisz alig néhány interjúban szerepel. Még koncerteken is fásli van az arcán. 

Dan Johnson (-) [Dob]
???

Dan születési dátumát szintén nem tudjuk. Egyes állítások szerint Michael Valentine basszerossal egy iskolába jártak, tehát nyilván ugyanannyi idősek. Őt is rendszeresen terrorizálták. Dan nagyon szeret dobolni. Számára ez nem csak egy sima hangszer hanem az élete. Nagyon kedveli a koncerteket. Dan szülőhazájában Phoenix-ben kezdte a zenei pályafutását. Első bandája Mo Nasty néven futott, ami később átalakult a The Sammus Theory-vá. Ez a banda mai napig él, de Dan már kilépett belőle

Ő is az interneten keresztül kapta meg az információt, miszerint Head együttest keres élő koncertjeire. Ő is jelentkezett és felvették. Szintén hűséges maradt Brian-hez, hisz végig vele maradt és nem lépett ki. A Paralyzed videóklippben ő is szerepelt már és a Love & Death-nek is meghatározó alakja.

2011-ben még a Love & Death előtt segített egy másik bandának is. Miután a Back From Ashes-ből Pete Hawley kilépett egy ideig ő volt a dobosa a bandának. 2012 februárjában azonban befejezte a dobolást a bandában, mivel felvették teljes tagnak Bobby Anderson-t.

J.R. Bareis (-) [Gitár]
1996

J.R egyértelműen a legfiatalabb tagja a bandának. Ő később is került Brian keze alá. Head 2009-ben a Youtube videómegosztó portálon egy felhívást adott ki. Együttest keresett koncertekre. Az igazi meghallgatás Arizonában történt meg és 6 fiatalt is kiválasztott maga mögé: Michael Valentine basszusgitárost,Ralph Patlan gitárost, Brian Ruedy szintetizátorost, Scott "SVH" Von Heldt-et aki szintén gitáros, de ő vokálként is dolgozott, és végül Dan Johnson dobost. 2 év után Von Heldt kilépett pénzügyi okok miatt. Ruedy is kilépett, ő később csatlakozott a Whitesnake nevű bandához. Sajnos Patlan is kilépett rövid idő után, de az okát nem tudni. Mivel mindkét gitáros is kilépett ezért új tagot kellett keresni. Egy 15 éves Youtube-on megtalált fiút választottak a csapatba 2011-ben. J.R. Bareis volt. A Love & Death első stúdióalbumán meg is hallhattuk zenei képességeit is. A Limitált Verzióban egy bónusz dal hallható, melyben ő énekel

Bareis stílusa hasonlít Valentine stílusára. Ugyanúgy sminket és kontaktlencsét használ. Az együttes tagjai mindannyian rendkívűl tehetségesnek tartják, a weben is örömmel tanítgatja a fanokat. Bareis  tagja a Head által létrehozott Whosoevers-nek is. 2013-ban a Love & Death első albumának deluxe változatában található bónusz dalt ("Empty") ő énekelte.

A bejegyzés trackback címe:

https://korn.blog.hu/api/trackback/id/tr95083929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása