Ki ne szeretné a Kukoricát?

Love & Death Biográfia

2004. december 12. - Polski gyerek

A Love & Death egy keresztény nu-metál banda melyet a Korn volt gitárosa, Brian 'Head' Welch alapított. A csapat hivatalosan 2012-ben alakult de már előtte is együtt játszottak Brian szóló koncertjein. 

Kattints a képre a teljes mérethez!

 

Miután 2004-ben Head kilépett a Korn-ból kis szünet után szóló projektbe kezdett. Ez nem csak a zenén alapult, hisz azóta 3 könyve is megjelent. Ezekben főként azt mesélte el, hogy miért lépett ki az anyabandájából, hogy viszonyult a drogokhoz és ezek hogy tették tönkre a családját és az életét. Az első ilyen könyvet, a Save Me From Myself-et egy ugyanígy elnevezett lemez kísérte 2005-ben. A lemez készítésében rengeteg híres előadó segítette, ezért nem volt szüksége saját bandára, csak élőben. Az MTV és egyéb műsorok is érdeklődtek a végeredménnyel kapcsolatban, főleg a Korn-os múlttal együtt. Még magát Fieldy-t is meghívta ex-bandájából, de nem reagált a meghívásra. A lemezt végül a saját lemezkiadójában, a Driven Music Group-ban adták ki a Warner Bros. keze alatt. A Billboard 200-as listáján rögtön a 63. és 13. helyen indított Hard Rock és Rock kategóriákban. A kritikák pozitívak voltak, sokan megtalálták a Korn-os hangzást benne, ezért sokan kedvelték, sokan utálták. Head régebbi állítása szerint ez nem egy keresztény album, később viszont ennek pont az ellenkezőjét vallotta. Egyre hevesebben nyilatkozott a múltjával kapcsolatban és egyre többet is szidta őket, ez legjobban a 2008-as Washed By Blood könyvében volt olvasható. Lehet ez is közrejátszott abba, hogy az első kislemez és videóklipp csak 2008-ban jött ki. A "Flush" című szám kapta a megtiszteltetést. 

Ugyanebben az évben Head néhány híres zenésztársával létrehozta a The Whosoevers "lelkészhivatalt" melynek célja főként a régebben drog által tönkretett emberek segítése. 2009-ben bejelentette, hogy készül az új albuma, melyből később több demo címet is kiszivárogtatott, de ez a lemez sose jött ki. Időközben kétszer is váltott kiadót, a William Morris Endeavor Entertainment és az Union Entertainment Group, Inc. személyében. 

2009-ben a Youtube videómegosztó portálon egy felhívást adott ki. Együttest keresett koncertekre. Az igazi meghallgatás Arizonában történt meg és 6 fiatalt is kiválasztott maga mögé: Michael Valentine basszusgitárost, Ralph Patlan gitárost, Brian Ruedy szintetizátorost, Scott "SVH" Von Heldt-et aki szintén gitáros, de ő vokálként is dolgozott, és végül Dan Johnson dobost. 2 év után Von Heldt kilépett pénzügyi okok miatt. Ruedy is kilépett, ő később csatlakozott a Whitesnake nevű bandához. Sajnos Patlan is kilépett rövid idő után, de az okát nem tudni. Mivel mindkét gitáros is kilépett ezért új tagot kellett keresni. Egy 15 éves Youtube-on megtalált fiút választottak a csapatba 2011-ben. J.R. Bareis volt, aki a Love & Death egyik jelenlegi tagja.  

2011-ben Head kiadott egy újabb kislemezt Paralyzed néven. A videóklipp gyorsan el is készült hozzá melyben a Love & Death jelenlegi formációja is maximálisan jelen volt. Következő év februárjában Brian hivatalosan is kijelentette hogy alapított egy bandát ezen a néven. A 4 tagú csapat 2012-ben rögtön elkezdett dolgozni, hogy minél hamarabb elkészítsék debütáló albumukat.

Kattints a képre a teljes mérethez!

A Love & Death debütáló EP-je 2012 áprilisában jelent meg Chemicals néven. Az albumon a címadó számon (ami szintén kapott videóklippet) és a Paralyzed-en kívűl még két remix és egy Devo feldolgozás is. Szeptemberben az együttes leszerződött a Tooth & Nail kiadóhoz és elkezdtek az első teljes jogú albumukon dolgozni mely Between Here & Lost nevet kapta. 

Head nagyon jól reklámozta az albumot. Az interjúkon rengetegszer megemlítette, hogy érzések kavalkádjával lesz tele. A Korn is segített neki. Az ekkor már visszatért barátság jeléül rengetegszer promózott volt "gyermekének". A stúdió is kiemelkedően jól oldotta meg a kiszivárogtatásokat az albummal kapcsolatban. Mielőtt kiadhatták volna, két másik kislemez is megjelent a Paralyzed (ez a szám is megjelent az albumon, pedig Head ezt még állítólag szólóban csinálta) és a Chemicals-on kívűl, mégpedig a The Abandoing és a I W8 4U. A lemez végül 2013 januárjában jött ki és nagyon jó kritikát kapott (egyes oldalaknál az év albuma címet is megkapta és a banda is a feltörekvő sztárok között van). A marketing is jól működik, főleg, hogy a Korn-al turnézott együtt a banda a nyáron. Head hivatalos visszatérésével egyidejűleg a banda koncertjei is felgyülemlettek és egyre nemesebb fesztiválokon mutattatták meg magukat ha pár percig is. Még ebben az évben kijött az addigra agyon dicsért debütáló albumuk deluxe változata, melyben a gitáros JR Bareis énekelte az új "Empty" című bónusz dalt. Jelenleg a banda inaktívnak mondható.

Love and Death
  • Brian 'Head' Welch – vocals, guitars
  • JR Bareis - lead guitar, backing vocals
  • Michael Valentine - bass guitar, backing vocals
  • Dan Johnson - drums

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korn.blog.hu/api/trackback/id/tr295083898
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása