Ki ne szeretné a Kukoricát?

Korn tagok

2004. december 12. - Polski gyerek

TAGOK 

Jonathan Houseman Davis (JDevil,HIV) [Vokál,Skótduda]
1971.01.18.

Jonathan 1971-ben született Bakersfield, Kaliforniában Rick Davis és Holly Chavez gyermekeként. Van egy lánytestvére Alyssa, és egy féltestvére, Mark Chavez (az Adema volt frontembere). Apja zenész, anyja táncos volt. Három éves korában szülei elváltak. Ő apjánál maradt és a mostoha anyjával Lily-vel. Már kiskora óta erős asztmás volt, ez 5 éves korában mutatkozott ki igazán, amikor konkrétan elájult és percekig halott volt. Mostoha anyjával nagyon rossz kapcsolata volt. Lily folyton belekötött, amikor tudott. A részleteket megénekli a Kill You című számban. 1989-ben szerezte meg a diplomáját a Highland High School-ban. Ezután egy ideig egy San Fransisco-i temetkezési főiskolára járt. Az iskolában rendszeresen terrorizálták. Folyton sértő jelzőkkel támadták, rendszeresen verték és elárulták. Próbálta poénra venni a dolgot és minél kevesebbet mutatni abból, hogy ez mennyire rossz neki. Rengeteg dalban megénekli ezeket a történeteket részletesen. A külseje már akkor fura volt, kihúzott szemmel, hosszú ruhákba, hosszú hajjal járkált. Ezért még többet zaklatták. Még a tanárok se kegyelmeztek neki. A legnagyobb szenvedést Mr. Rogers-t okozta neki, akiről nem tudjuk pontosan ki volt, de valószínű, hogy a szomszédja. Valaki meg is erőszakolta fiatal gyerekkorában, melynek mai napig erős traumája van. Ezért is nem tudja elénekelni a Daddy című dalt élőben.

Jonathan Davis már 1987-ben kezdte a DJ pályafutását, még a középiskolában. Hétvégéken partikon szerepelt szülővárosában, Bakersfield-ben. Akkori dalaiban sok műfajt használt föl dalaihoz, mint az old school hip-hop, goth és az indrustal techno. Később a pályafutása a metálhoz vonzotta. 

Brian Welch és Reginald Arvizu elhatározta, hogy bandát alapít. Reginald (Fieldy) a banda kedvéért basszusgitáron játszott. Létrejött a Ragtyme. Richard Moralvolt az énekesük, és egy Tommy nevezetű srác dobolt. Ez a banda feloszlott, és megalapították a L.A.P.D.-t, ami a Love And Peace Dude-nak a rövidítése. Ez is hamar feloszlott mivel az énekes Richard Morill drogproblémákkal küzdött. Ekkor a 13 éves David Silveria már velük játszott. 1 EP és 1 stúdió lemezt élt meg a banda. Brian be akarta fejezni a zenei karrierjét a többiekkel de ők továbbra is szerettek volna zenélni, így négyen újra összeálltak és megalapították a Creep-et. Head kezdetben énekes volt, de aztán gitárra váltott át, így jött az új tag, Jonathan Davis. Kezdetben nem akart beállni a csapatba a SexArt énekese, de konzultálások után beleegyezett. A Sex Art-ban írt meg néhány későbbi Korn számít is pl. a Daddy. A bandában néhányan szintén sikereket értek el, például Ryan Shuck aki az Orgy-ban folytatta, vagy David DeRoo aki Jonathan mostohatestvérének a bandájában, az Ademában lett újra látható. A Korn nevet ő adta ötletnek amit a banda többi tagja kedvelt, mivel emlékeztette őket a Children Of The Corn című horror filmre. Továbbá ő hozta be a skótduda használatát a Korn hangzásába. Ezt a nagymamájától tanulta és sokszor föllépett kiskorában.

A Korn az önmagáról elnevezett debütáló albuma után még 9 követte. Gyorsan a világ egyik legkeresettebb hard rock bandája lett. Jonathan időközben megházasodott Renee Perez-zel 1998-ban, de a közös gyerekük, Nathan már 1995-ben megszületett. Végül a pár 2001-ben elvált. Jonathan 2004-ben újraházasodott Devon Davis-el, akivel mai napig együtt van. Két közös gyerekük született Pirate 2005-ben és Zeppelin 2007-ben. Jonathan magánélete sose volt tökéletes. A Korn korai éveiben sokat drogozott és rengeteget ivott. Az utóbbit már 1999-ben sikeresen leküzdött. A drogot sokszor próbálta eltüntetni életéből, de 2009-ben sikerült teljesen eltakarítani az életéből. 2013-ban gyógyszer túladagolási problémái akadtak melyet nehezen tudott legyűrni, de állítólag sikerült. Írói vénájának azonban ez "jól jött".

Jonathan művészete sajátos. A Korn dalokat egyedül ő írja és általában saját élményeket ír le. Vannak felforgató és gusztustalan történetek, amik számunkra elképzelhetetlenek. Az éneklése is nagy igazi, tele érzésekkel. Ezért rendkívüli énekesnek tartják a metal műfajban. Szeret színészkedni, legjobb példa erre a Korn-os South Park rész. Nagy számitógép guru, saját videó játékot is akart készíteni de végül lefújta. Jonathan elhíresült mikrofonállványát, amit a 2000-es évek elején kezdett használni, egy svájci szobrász H.R. Giger készítette, aki az Oscar-díj A nyolcadik utas: a Halál címűcímű sci-fi film földönkívülieit is tervezte. Az állványt 'The Bitch'-nek szokta Jonathan nevezni. A 'The Bitch' előtt Jonathan normál, átlagos állványt használt. Mikrofonjai mindigShure mikrofonok, azon belül is leggyakrabb Shure Beta 87c Wirelesst használ legszívesebben, de más prototípusokon is énekelt.

2009-ben elindított egy saját turnét ahol néhány saját dalt és klasszikus Korn számokat adott elő az SFA-val. Sok feltörekvő, vagy híres zenész albumain is szerepel néhány szám erejéig már-már rendszeresen. Továbbá újra kezdte DJ pályafutását DJ JD néven. Ekkor még csak kisebb hobbiból de 2011-től komolyan belekezdett a műfajba. Létrehozta a saját gonosz alteregoját és JDevil néven (visszafele Live DJ) kezdte el az EDM pályafutását. Sokszor megemlítette,hogy ő akar a műfaj "anti Krisztusa" lenni. Ebben az évben ismerkedett meg a dubstep-el és rengeteg dubstep előadóval mint Downlink, Noisia, Skrillex vagy Datsik. Az utóbbival közös számot is csinált. Nagy hatással volt rá már 2009-től az Infected Mushroom nevű banda is aki szintén sokat segített neki. Segítségükkel beletanult a műfajba, sőt az akkori új Korn lemezbe, a The Path Of Totality-ba is belecsalta a műfajt. Nagy bandája felvezető előadójaként kezdte a JDevil korszakot. Később létrehozta 2. bandáját a Killbot-ot 2013-ban. Rengeteg remixet készített, köztük olyan előadóknak mint Rev Theory, Rob Zombie, sőt az egyik Korn remixet is társával, Sluggo-val készítette. Még ebben az évben készített a Korn fotósával egy közös mini dokumentum filmet Wounded Warriors néven, mely a hazákat védő katonákról szól. A film díjat is kapott. 2014-ben a The Philosophers című filmnek a dalait komponálta. Szintén ebben az évben összehozták a nevét a The Devil Tree című horrorfilmmel. 

2014-ben a Korn kiadott egy új kislemezt mely a "So Unfair" nevet kapta. Ez a szám az egyik kisfiáról Zeppelinről szól aki súlyos cukorbeteg. Mivel ezt a betegséget ő első kézből látja, a JDRF által elindított gyűjtésben jelentős részt nyújt. Szintén ebben az évben bejelentette, hogy az egyik legérzelmesebb dalt a Daddy-t is elfogja énekelni néhány koncerten

James Christian Shaffer (Munky) [Gitár]
1970.06.06

James 1970-ben született Rosedale-ben. Már kiskorában elkezdett gitározni és magával ragadta a hangszer szépsége. Saját állítása szerint Steve Vai és az 1980-as évek nagy gitárosai hatottak rá, mint például Eddie Van Halen, vagy Randy Rhoads. Shaffer a gúnynevét a 'Munky'-t a monkey (magyarul majom) szóból lett átalakítva. A majom szó azért ragadt rá, mivel kiskorában egy durva balesete volt, azóta a lába úgy néz ki mint egy majomé (A Korn - Who Then Now című DVD-ből tudjuk). Állítólag a Korn elődjébe a L.A.P.D.-be csak azért vette be Head és Fieldy mert hosszú haja volt. Mindenesetre biztos az is közrejátszott, hogy nagyon jó gitáros.

Brian Welch és Reginald Arvizu elhatározta, hogy bandát alapít. Reginald (Fieldy) a banda kedvéért basszusgitáron játszott. Létrejött a Ragtyme. Richard Moralvolt az énekesük, és egy Tommy nevezetű srác dobolt. Ez a banda feloszlott, és megalapították a L.A.P.D.-t, ami a Love And Peace Dude-nak a rövidítése. Ez is hamar feloszlott mivel az énekes Richard Morill drogproblémákkal küzdött. DEkkor a 13 éves David Silveria már velük játszott. 1 EP és 1 stúdió lemezt élt meg a banda. Brian be akarta fejezni a zenei karrierjét a többiekkel de ők továbbra is szerettek volna zenélni, így négyen újra összeálltak és megalapították a Creep-et. Head kezdetben énekes volt, de aztán gitárra váltott át, így jött az új tag, Jonathan Davis. Kezdetben nem akart beállni a csapatba a SexArt énekese, de konzultálások után beleegyezett. A Korn nevet ő adta ötletnek amit a banda többi tagja kedvelt, mivel emlékeztette őket a Children Of The Corn című horror filmre. Mikor a banda elköltözött Bakersfieldből Munky kezdetben nem akarta követni őket. Végül akkori párkapcsolatának vége miatt indult még is el.

A Korn az önmagáról elnevezett debütáló albuma után még 5 követte. Gyorsan a világ egyik legkeresettebb hard rock bandája lett. James mindig fura ruhában jelent meg a koncerteken amit nagyon könnyen magyarázott. A színpadon mindig mocskosan érzi magát ezért olyan ruhába is öltözik mint egy "rab". Kezdetben még gázmaszkot is viselt. Minden hülyeségre fogékony, sőt ő találja ki őket. Gitárja Head-hez hasonlóan héthúros. Nagy álma vált valóra amikor Fieldy után neki is megengedték, hogy készítsen egy saját Ibanez gitárt. Ezen kívűl egyéb gitárhoz szükséges eszközt is fejlesztett. Gitártársával, Head-el bekerült a minden idők legjobb gitárosai közé is. Munky az Emotional Syphon Recordingsnak a társalapítója. A 'Droid' és a 'Monster in the Machine' az első két banda, aki a kiadóhoz szerződött. Shaffer azt mondta, nem csak metal bandákat akar támogatni, hanem mindenféle együttest.

1997-ben óriási életveszélyben volt, ezért az akkori turnékat azonnal lemondták. Amint meggyógyult már jött is vissza. A bandának él. Ezért is vette nagyon zokon amikor Head kilépet 2005-ben. Nehéz feladat hárult rá, hiszen eddig nem ő volt a vezető gitáros. Minden Korn dalt együtt írtak és ezután magára maradt. Plusz még az eddigi Korn dalokat is át kellett írnia, hogy élőben eltudják játszani. Ezért is van az, hogy Munky 2012-ig nem kommunikált a volt Korn gitáros Brian-el. Amikor 2007-ben David is kilépett az számára egy óriási trauma volt, mivel nagyon jóban volt a dobossal. 2005-ben eljegyezte Evis Xheneti, albán-amerikai modellt akivel 2012-ben össze is házasodtak. Nem sokkal rá már be is jelentették, hogy saját gyerekük fog születni D'Angelo DraXon Shaffer néven. 2002-ben nagy felhajtás volt körülötte mivel az egyik interjúban azt mondta, hogy nem tartotta őrültnek Hitler-t. Később megmagyarázta a dolgot. 

Munky bejelentette 2008 elején, hogy új projektbe kezd, amit Fear And The Nervous System-nek nevezett el. . Állítása szerint a debütáló album még abban az évben kijön, a saját kiadójánál, az Emotional Syphon Recordings-nál. A bandához csatlakozott a Korn élő koncertjein fellépő szintetizátoros Zac Baird is. Itt teljesen más hangzásba akart dolgozni, ezért más effekteket is használt a gitáron. Jonathan Davis csinált egy internetes élő adást, amiben megemlítette ezt a mellékprojektet is. Beszélt róla, hogy James lesz az énekes, és ezért mindketten nagyon izgatottak. A dalok nagyrészt már készen vannak, már csak a dalszöveg kell hozzájuk. Azonban 2009-ben Munky bejelentette, hogy nem ő fog énekelni, mert saját állítása szerint "nem jó énekes". Később a bandához csatlakozott Steve Krolikowski, aki az énekese lett a bandának. 2011 júniusában kijött az első dal az albumról Choking Victim néven. Fizikai verzióban sose, csak letölthetőként. 2012-ben bejelentette, hogy már kész az egész album és minden kiadásra készen, de még harcolnia kell a fizikai verzió kiadásáért. Ugyanebben az évben kijött a banda első videóklippje, a Choking Victim dalhoz. Nem sokkal később követte az egész album. A fizikai verzióhoz külön bónuszba megkapja a vevő az összes szám instrumentál változatát is. Az album jól debütált az egész világon. 2014-ben kiadta a 20 évfordulóra szánt új Ibanez  modelljét.

Reginald Quincy Arvizu (Fieldy) [Basszusgitár]
1969.11.02.

Reginald 1969-ben született Los Angeles-ben. Apja szintén zenész volt ezért rengeteget tanult tőle és fel is nézett rá. Köztük lévő jó hangulat haláláig meg is maradt. Kiskorában folyton lázadó volt. Már tinédzser korában erősen drogozott és sokat ivott. Ezt sokáig nem is tudta leküzdeni. A buli volt az élete, ezért mindig parti arcnak tartották. A "Fieldy" név egy viccből jött, amit a Korn-on belül találtak ki. Először "Gopher"-nek hívták (magyarul: hörcsög), az arca miatt, amit nagyra fel tud fújni, mint a hörcsögök. A "Gopher"-ből "Gar" lett, a "Gar"-ból "Garfield", Garfield mesebeli macska útán. A "Gar"-hoz "y"-t illesztettek, és a "Field"-et az elejére rakták, ami később csak "Fieldy"-re rövidült.

Brian Welch és Reginald Arvizu elhatározta, hogy bandát alapít. Reginald (Fieldy) a banda kedvéért basszusgitáron játszott. Létrejött a Ragtyme. Richard Moralvolt az énekesük, és egy Tommy nevezetű srác dobolt. Ez a banda feloszlott, és megalapították a L.A.P.D.-t, ami a Love And Peace Dude-nak a rövidítése. Ez is hamar feloszlott mivel az énekes Richard Morill drogproblémákkal küzdött. Ekkor a 13 éves David Silveria már velük játszott. 1 EP és 1 stúdió lemezt élt meg a banda. Brian be akarta fejezni a zenei karrierjét a többiekkel de ők továbbra is szerettek volna zenélni, így négyen újra összeálltak és megalapították a Creep-et. Head kezdetben énekes volt, de aztán gitárra váltott át, így jött az új tag, Jonathan Davis. Kezdetben nem akart beállni a csapatba a SexArt énekese, de konzultálások után beleegyezett. A Korn nevet ő adta ötletnek amit a banda többi tagja kedvelt, mivel emlékeztette őket a Children Of The Corn című horror filmre.

A Korn az önmagáról elnevezett debütáló albuma után még 5 követte. Gyorsan a világ egyik legkeresettebb hard rock bandája lett. Fieldy gitáron tanult de a banda kedvéért átváltott basszusgitárra. A kedvenc márkája az Ibanez. Nagy álma vált valóra amikor megkapta a lehetőséget és csinálhatott egy saját Ibanez modellt, a K-5-öt. Jobbkezes, jobbkezes a gitárja is, a hangolás legtöbbször: A, D, G, C, F. A gitárjátéka könnyen felismerhető, a slap-eléséről, amivel olyan hangzást kelt, "mintha bilincsek csörögnének". Ujjal penget. Állítása szerint Flea a Red Hot Chili Peppersből, és Billy Gould a Faith No Moreból volt rá legnagyobb hatással. Mindig egy külön dobnak tartotta gitárját. Ezért sokszor nehéz is megkülönböztetni a dob hangot és az ő basszusjátékát.

Magánélete sokszor balhés volt. A rocksztár élet 2 házasságát is tönkretette. A harmadik mai napig tart. Dena 2006-ban ment hozzá Fieldy-hez. A 2. házasságából két gyerek is született Sarina és Olivia. Dena 2007-ben világra hozta Izrael nevű fiát 2012-ben pedig egy újabb gyermeke született.

Fieldy a Korn egyik legtermékenyebb számírója. A riffjei hip-hop és heavy metal elemeket vegyesen tartalmaznak. Ebből többször is problémak adódtak. Az Issues után azt mondta, azért csinál egy mellékprojektet, mert a Korn többi tagja nem értékeli eléggé az ő törekvéseit a hip-hop felé. A Kornon kívül van egy mellékprojektje is, a Fieldy's Dream (magyarul: Fieldy álma), aminek a debütáló lemeze 2002. január 22-én jelent meg, Rock'n Roll Gangster címmel. Ez a rap stílusú album óriási bukás lett. Azóta megváltoztatta a stílust, a következő lemeze, a Bassically fúziós jazz stílusú lesz, elmondása szerint. Egyenlőre a projekt fagyasztva van, de valószínű, hogy sose fogja újraéleszteni. 2006-ban bejelentette, hogy egy új bandát alapít StillWell néven, melynek már egy EP és egy albuma is megjelent. Jelenleg is dolgoznak az új lemezen. Fieldy itt gitáron játszik.

2009. március 10-én jelent meg a könyve, a Got the Life, ami az életéreől szól, hogyan szokott le a drogról, és találta meg Istent. Ugyanis Head-hez hasonlóan ő is vallásos. A Whosoevers-ben is részt vesz és rengetegszer olvas bibliát. Az életének részleteiért olvassa el a könyvet. Nagyon részletes. 2014-ben az összes fant megrémítette az új, egyre bizarabb vallási tetoválásaival. Ebben az évben kiadta a 20 évfordulóra szánt új Ibanez basszusgitár modelljét. 

Raymond Lee Luzier (Ray) [Dob]
1970.06.14

Ray West NewtonbanPennsylvaniaban született és ott nőtt fel, ami egy Pittsburg közelében lévő kis falu. 1975-ben ötévesen kezdett dobolni, autodidakta módon. A középiskolában jazz zenekarokban játszott és fel is lépett velük. Miután 1988-ban leérettségizett, Los Angelesbe,Hollywoodba ment. Ott próbálta zenei karrierjét tovább lendíteni. Egy egyéves tanfolyam után dobtanár lett, 1992-2001 között, miközben magánórákat is adott, egy iskolában is tanított és közben ő maga is tanult dobolni. Még egy tanító DVD-je is megjelent. Ezután David Lee Roth-al zenéltek együtt '97 és 2005 között. Mikor 2006-ban elfogadta a NAMM meghívását bekerült a hírességek életébe. Itt Robert DeLeo meghívta, hogy csatlakozzon az Army Of Anyone bandához. A DeLeo testvérek által létrehozott együttes 2 évig élt és egy albumot adtak ki. Ezután 2007-ben feloszlottak. 

Brian Welch és Reginald Arvizu elhatározta, hogy bandát alapít. Reginald (Fieldy) a banda kedvéért basszusgitáron játszott. Létrejött a Ragtyme. Richard Moralvolt az énekesük, és egy Tommy nevezetű srác dobolt. Ez a banda feloszlott, és megalapították a L.A.P.D.-t, ami a Love And Peace Dude-nak a rövidítése. Ez is hamar feloszlott mivel az énekes Richard Morill drogproblémákkal küzdött. Ekkor a 13 éves David Silveria már velük játszott. 1 EP és 1 stúdió lemezt élt meg a banda. Brian be akarta fejezni a zenei karrierjét a többiekkel de ők továbbra is szerettek volna zenélni, így négyen újra összeálltak és megalapították a Creep-et. Head kezdetben énekes volt, de aztán gitárra váltott át, így jött az új tag, Jonathan Davis. Kezdetben nem akart beállni a csapatba a SexArt énekese, de konzultálások után beleegyezett. A Korn nevet ő adta ötletnek amit a banda többi tagja kedvelt, mivel emlékeztette őket a Children Of The Corn című horror filmre.

A Korn az önmagáról elnevezett debütáló albuma után még 5 követte. Gyorsan a világ egyik legkeresettebb hard rock bandája lett. Miután Brian 'Head' Welch gitáros kilépett, a Korn megváltoztatta hangzását és a koncertstílusukat is. Létrhezotak egy BacUp Band-et, magyarul háttérbandát. Ez főleg a dob erősítésére, az elektronika behozatalára és Head gitárjának pótlására jött létre. Azonban amikor 2006-ben David Silveria dobos is kilépett a bandából, pótolni kellett azt a posztot is. A Korn mindkét tag kilépése után azt közölte, hogy akkor jönnek vissza amikor akarnak, az ajtó mindig nyitva áll, ezért nem is kerestek új dobost. Koncerten Brooks Wackerman, Michael Jochum és Joey Jordison segítette az együttest míg a 2007-es albumon Terry Bozzio játszott a dobon.

Azonban ezt a helyzetet nem tűrték sokáig. 2008-ban került a háttérbandába Ray Luzier. Seattleig repült egy meghallgatásra. Azt mondták neki, hogy tanuljon meg 5 Korn számot, mire ő 30-at megtanult! Ray jóbarátja volt Fieldy-nek és lehet ezért, lehet azért mert kiemelkedő volt a játéka de hamarosan kijelentették (A Korn III: Remember Who You Are felvétele közben), hogy Ray hivatalos tagja a bandának. Ray azóta már két Korn albumon volt hallható. Ezen kívűl Jonathan Davis egyik mellékprojektjében, a Jonathan Davis and the SFA-ban is segített mint dobos egészen 2011-ig.  Játéka tele van érzelmekkel, ezért sokszor van olyan problémája, hogy eltörik az ütő s egyéb. A rajongók megosztottak az ő személyével. Van aki szerint sokkal jobb mint David, de van aki szerint nincs benne a "Korn feeling".

2014-ben kisebb vendégszereplés mellett alapított egy új, saját bandát KXM néven, melynek még ebben az évben kijött a saját debütáló albuma, első videóklippje és már rögtön a Billboard 100-as listáján debütáltak. Maga a banda 3 nagy névből állt össze.

Brian Philip Welch (Head) [Gitár,Háttérvokál]
1970.06.19.

Head 1970-ben született egy Bakersfield nevű kisvárosban, Kaliforniában. Már kiskorában másmilyen volt, mint a többi gyermek, ezért az iskolában sokszor terrorizálták. Szerette a zenét, és hamar nagy Ozzy Osbourne rajongó lett. Eredetileg Head dobon tanult volna meg játszani, de egy-két album hatására végül gitárt választotta, így 10 éves korában apja vett neki egyet. Az első gitárja Mystic Peavey volt, és mai napig úgy gondol rá, mint a legmetálosabb kinézetű gitárra. Brian becenevét nagy fejéről kapta. "Nagy fejem van... Hozz bármilyen kalapot, nem megy rá... Kivéve ez a kötött sapka.."

Brian Welch és Reginald Arvizu elhatározta, hogy bandát alapít. Reginald (Fieldy) a banda kedvéért basszusgitáron játszott. Létrejött a Ragtyme. Richard Moralvolt az énekesük, és egy Tommy nevezetű srác dobolt. Ez a banda feloszlott, és megalapították a L.A.P.D.-t, ami a Love And Peace Dude-nak a rövidítése. Ez is hamar feloszlott mivel az énekes Richard Morill drogproblémákkal küzdött. Ekkor a 13 éves David Silveria már velük játszott. 1 EP és 1 stúdió lemezt élt meg a banda. Brian be akarta fejezni a zenei karrierjét a többiekkel de ők továbbra is szerettek volna zenélni, így négyen újra összeálltak és megalapították a Creep-et. Head kezdetben énekes volt, de aztán gitárra váltott át, így jött az új tag, Jonathan Davis. Kezdetben nem akart beállni a csapatba a SexArt énekese, de konzultálások után beleegyezett. A Korn nevet ő adta ötletnek amit a banda többi tagja kedvelt, mivel emlékeztette őket a Children Of The Corn című horror filmre.

A Korn az önmagáról elnevezett debütáló albuma után még 5 követte. Gyorsan a világ egyik legkeresettebb hard rock bandája lett. Head 1995-ben elvette feleségét, Rebekkah-t. Ekkor már terhes volt a felesége, de végül adoptálták a babát Hamarosan született egy második gyermekük 1998-ban aki Jennea nevet kapta. Jennea születése alatt ki kellett hagynia az 1998-as Ozzfestet Európában, és visszautasította az utazást, tekintettel arra, hogy kritikus időszak volt. A banda nem játszott Brian nélkül, ezért elvonultak. Azóta Welch és felesége már elváltak és együtt nevelik Jennea-t, és jó kapcsolatok van egymással. 

2003-ban a 6. Korn lemez idejében Head drogfüggő lett. A turnékra rengeteg tudatmódosító szerekkel tudott csak felkészülni (Erről van egy videó amiben részletesen elmeséli ezt az időszakot). Hamarosan már nem élvezte Head a turnékat. Állítása szerint nem ő egyedül viselkedett így a bandában. 2005-ben a Korn bejelentette, hogy 12 év közös munka után Head kilép a bandából és a vallást választja. Állítása szerint hozzászólt Isten. Nem volt jó amit tett, és látta, hogy ez a gyermekének is csak rossz. Miután megkeresztelkedett a Jordán-folyóban, kilépett.

Hamarosan harc alakult ki közte és a Korn között. Rengeteg interjút készítettek ekkoriban vele, ahol elmesélte, hogy milyen is volt a drogos időszaka. Részletesen mesélt minden történésről. Kezdetben még csak a saját történeteit mesélte, de később rátért a Korn többi tagjára is. Szidni kezdte őket. Szerinte Davis és a banda nagy része csak a pénzért csinált mindent. Ezután nagy alakult ki Jonathan és Brian között. Mindketten csak szidták egymást. Jonathan több számot is írt Head ellen a közeljövőben (pl. Love & Luxury). A Korn többi tagja se kommunikált többé vele. 

Head kiadott egy könyvet Save Me From Myself néven ahol mindent elejétől a végéig elmesélt az életével kapcsolatban. A lemez készítésében rengeteg híres előadó segítette, ezért nem volt szüksége saját bandára, csak élőben. Az MTV és egyéb műsorok is érdeklődtek a végeredménnyel kapcsolatban, főleg a Korn-os múlttal együtt. Még magát Fieldy-t is meghívta ex-bandájából, de nem reagált a meghívásra. Head régebbi állítása szerint ez nem egy keresztény album, később viszont ennek pont az ellenkezőjét vallotta. Egyre hevesebben nyilatkozott a múltjával kapcsolatban és egyre többet is szidta őket, ez legjobban a 2008-as Washed By Blood könyvében volt olvasható. Lehet ez is közrejátszott abba, hogy az első kislemez és videóklipp csak 2008-ban jött ki. A "Flush" című szám kapta a megtiszteltetést. 

Ugyanebben az évben Head néhány híres zenésztársával létrehozta a The Whosoevers "lelkészhivatalt" melynek célja főként a régebben drog által tönkretett emberek segítése. 2009-ben bejelentette, hogy készül az új albuma, de végül semmi se lett belőle. Hamarosan kiadott egy kislemezt Paralyzed címen, majd egy újabb könyvet is Stronger: 40 Days of Metal and Spirituality néven 2010-ben.

2011-ben enyhült Head a Korn-al kapcsolatban. Egyre többet mondta, hogy egy-két alkalomra visszamenne játszani, és valószínű, hogy a 20. évfordulós turnén előszeretettel szállna vissza a Korn szekerére. Sokan azt hitték,hogy ez a visszatérést jelenti, de ezt meghazudtolta Brian. Ugyanis 2012-ben alapított egy új bandát Love & Death néven. A tagok a régi élő zenekarából lettek összeszedve. A banda hamarosan kiadta az első Chemicals nevű EP-jét, majd 2013-ban a Between Here & Lost című debütáló albumukat, amit a Korn régi stúdiójában vettek föl.

2012-ben egy szám erejéig a Carolina Rebellion-ban visszatért régi bandájához a Korn-hoz. Együtt játszották el a Blind című mega slágerüket. Ezután egyre több barátias kép, megjegyzés került ki közte és a banda között. Már régebben is volt néhány fotó ahol Fieldy-vel, vagy J.D.-vel találkoznak de ekkor már konkrétan a visszatérésben gondolkodott mindenki. Munky többször is megemlítette, hogy szívesen látni újra Head-et a bandában. A 2013-as turné bejelentésekor kiderült, hogy Head visszatér, amit mint később kiderült Jonathan Davis feleségének köszönhetjük. Egyenlőre csak a koncertekre de újra együtt fognak játszani. A Korn 11. albumának elkészítésekor kikerült képek alapján már a stúdióban is együtt dolgozik velük Welch. A nyári turnék előtt bejelentette, hogy újra teljes tagja lett a bandának. A The Paradigm Shift már vele készült. Az ő közbenjárásával a metál újra előtérbe került a Korn gondolkodásában és egy jó lemezt tudtak összehozni. Mindkét bandájával rendszeresen turnézik.

2014-ben készített egy webes blogot "Love Drunk Headly" néven melyben Istennel való kapcsolatát meséli el. Ebben az évben kiadta a 20 évfordulóra szánt új Ibanez gitár modelljét.

KORÁBBI TAGOK

 

 

 

 

 

 

 

 

David Randall Silveria (-) [Dob]
1972.09.21

David 1972-ben született San Leandro városában. Csak később költözött a Bakersfield-be. Nagyon szerette a zenét, már kiskorában elkezdett tanulni dobon. Amikor megismerkedett együttestársaival Fieldy-vel és Head-el, mindössze 16 éves volt. Becenevet nem használ. Mára állítólag már vallásos lett, még is egyre több probléma van körülötte.

Brian Welch és Reginald Arvizu elhatározta, hogy bandát alapít. Reginald (Fieldy) a banda kedvéért basszusgitáron játszott. Létrejött a Ragtyme. Richard Moralvolt az énekesük, és egy Tommy nevezetű srác dobolt. Ez a banda feloszlott, és megalapították a L.A.P.D.-t, ami a Love And Peace Dude-nak a rövidítése. Ez is hamar feloszlott mivel az énekes Richard Morill drogproblémákkal küzdött. Ekkor a 13 éves David Silveria már velük játszott. 1 EP és 1 stúdió lemezt élt meg a banda. Brian be akarta fejezni a zenei karrierjét a többiekkel de ők továbbra is szerettek volna zenélni, így négyen újra összeálltak és megalapították a Creep-et. Head kezdetben énekes volt, de aztán gitárra váltott át, így jött az új tag, Jonathan Davis. Kezdetben nem akart beállni a csapatba a SexArt énekese, de konzultálások után beleegyezett. A Korn nevet ő adta ötletnek amit a banda többi tagja kedvelt, mivel emlékeztette őket a Children Of The Corn című horror filmre. Ezután elmentek Los Angelesbe, ami miatt David-et ki is rugták a középiskolából.

A Korn az önmagáról elnevezett debütáló albuma után még 5 követte. Gyorsan a világ egyik legkeresettebb hard rock bandája lett. David dobjátékát a rajongók imádták. Nyers volt és nem éppen a legkreatívabb, de pont ez hangzott jól. 2000-ben egy hosszabb szünetre volt szüksége ezért kilépett a turnésorozatból és a Faith No More-ból ismert Mike Bodin helyettesítette addig. A 2 évvel később kiadott Untouchables lemezt nagyon szerette, állítása szerint túl keményen dobolt rajta. Mikor Head kilépett a bandából a megfogyatkozott együttes kiadta 6. stúdióalbumát amiben pont, hogy kifogásolták a dobjátékot. Nem értették miért van ennyire leegyszerűsítve. 2006-ban végül David is kilépett a bandából. Egy ideig úgy volt, hogy nem szerez be a Korn új dobost, de végül Ray Luzier került Silveria helyére. Állítólag azért lépett ki mert már túl komolyan vette a banda tagjai a zenélést. Később azonban Jonathan Davis a drogra fogta.

Silveria saját éttermet nyitott. 2008 júniusában több pletyka is volt arról, hogy David egy új bandát alapít, aminek a neve Satellite Syndrome, ám ez nem igaz, alaptalan. David minden idejét a gyerekeinek és az éttermeinek szentelte. Volt egy steak háza, amit később egy Rock and Sport nevű bárra cserélt, és van egy sushi étterme. Igaz, a sushi éttermének már csak az 50%-a az övé, ugyanis a felét az ex-feleségének adta a váláskor. 

2011-ben pletykák léptek föl, hogy visszatér a bandába de ezt cáfolta. Később kifejezetten negatív szavakkal illette a Korn-t. 2012-ben visszatért a zenéléshez és belépett az INFINIKA együttesben. Egy videóklippet kiadtak de azóta nem lehet hallani se az együttesről. Ugyanabban az évben állítólag vallásos is lett, ezzel ő a 3. Korn tag aki vallásos lett. Azonban az év végén egy perbe keveredett amit azóta nem tudott megoldani.

2013-ban amikor bejelentették, hogy Head részt fog venni a nyári turnén, hirtelen érdeklődni kezdett ő is a banda iránt. Az állította, hogyha felkeresnék, simán menne. Amint kiderült,hogy Brian nem csak koncerteken lesz együtt a bandával, hanem újra tagja lesz, David újra megpróbálta a visszatérést de Jonathan-ék elmondták, hogy nem lesz ilyen. Ezután hirtelen megmutatta a másik oldalát. Azóta nagyrészt szidja a bandát. A The Paradigm Shift-et szintén nem becsüli nagyra, és ahol tud, beleköt a bandába. Szintén ősszel újra hallatott magáról az INFINIKA és úgy néz ki még is csak kijön az első album. Amikor bejelentették, hogy hamarosan eljátssza a Korn az egész debütáló albumot koncerten, David megint "hisztizett" miszerint neki is részt kéne venni benne

 

BackUp Band
(Név, születés, jelenlegi bandák, Korn aktivitás, milyen poszton)

Mike Bordin Joey Jordison Michael Jochum Terry Bozzio Brooks Wackerman Zac Baird
1962.11.27 1975.04.26 ??? 1950.12.27 1977.02.15 1971.02.16
Faith No More Slipknot, Scar The Martyr JELENLEG NINCS BANDA UK,
HoBoLeMa
Bad Religion,
Kidneys
Fear And The Nervous System
(Korn)
2000-2001
(Korn)
2007
(Korn)
2006-2007
(Korn)
2007
(Korn)
2006
(Korn)
2006-
Dob Dob 'Alternatív' Dob Dob Dob Szintetizátor
Rob Patterson Clint Lowery Shane Gibson  Wesley Geer Ryan Martinie Kalen Chase
1970.11.09 1971.12.15 ??? ??? 1975.05.20 ???
Circus Diablo Sevendust,
Call Me One
stOrk JELENLEG NINCS BANDA JELENLEG NINCS BANDA Illium,
The Changing
(Korn)
2005-2007, 2008
(Korn)
2007
(Korn)
2007-2010
(Korn)
2010-2013
(Korn)
2012
(Korn)
2006-2008
Gitár Gitár Gitár Gitár Basszusgitár Háttérvokál

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT KATTINTS IDE

A bejegyzés trackback címe:

https://korn.blog.hu/api/trackback/id/tr495177264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása