Ki ne szeretné a Kukoricát?

Killbot Tagok

2004. december 12. - Polski gyerek

Jonathan Houseman Davis (JDevil) [Vokál, DJ]
1971.01.18.

Jonathan 1971-ben született Bakersfield, Kaliforniában Rick Davis és Holly Chavez gyermekeként. Van egy lánytestvére Alyssa, és egy féltestvére, Mark Chavez (az Adema volt frontembere). Apja zenész, anyja táncos volt. Három éves korában szülei elváltak. Ő apjánál maradt és a mostoha anyjával Lily-vel. Már kiskora óta erős asztmás volt, ez 5 éves korában mutatkozott ki igazán, amikor konkrétan elájult és percekig halott volt. Mostoha anyjával nagyon rossz kapcsolata volt. Lily folyton belekötött, amikor tudott. A részleteket megénekli a Kill You című számban. 1989-ben szerezte meg a diplomáját a Highland High School-ban. Ezután egy ideig egy San Fransisco-i temetkezési főiskolára járt. Az iskolában rendszeresen terrorizálták. Folyton sértő jelzőkkel támadták, rendszeresen verték és elárulták. Próbálta poénra venni a dolgot és minél kevesebbet mutatni abból, hogy ez mennyire rossz neki. Rengeteg dalban megénekli ezeket a történeteket részletesen. A külseje már akkor fura volt, kihúzott szemmel, hosszú ruhákba, hosszú hajjal járkált. Ezért még többet zaklatták. Még a tanárok se kegyelmeztek neki. A legnagyobb szenvedést Mr. Rogers-t okozta neki, akiről nem tudjuk pontosan ki volt, de valószínű, hogy a szomszédja. Valaki meg is erőszakolta fiatal gyerekkorában, melynek mai napig erős traumája van. Ezért is nem tudja elénekelni a Daddy című dalt élőben.

Jonathan Davis már 1987-ben kezdte a DJ pályafutását, még a középiskolában. Hétvégéken partikon szerepelt szülővárosában, Bakersfield-ben. Akkori dalaiban sok műfajt használt föl dalaihoz, mint az old school hip-hop, goth és az indrustal techno. Később a pályafutása a metálhoz vonzotta. 

Brian Welch és Reginald Arvizu elhatározta, hogy bandát alapít. Reginald (Fieldy) a banda kedvéért basszusgitáron játszott. Létrejött a Ragtyme. Richard Moralvolt az énekesük, és egy Tommy nevezetű srác dobolt. Ez a banda feloszlott, és megalapították a L.A.P.D.-t, ami a Love And Peace Dude-nak a rövidítése. Ez is hamar feloszlott mivel az énekes Richard Morill drogproblémákkal küzdött. Ekkor a 13 éves David Silveria már velük játszott. 1 EP és 1 stúdió lemezt élt meg a banda. Brian be akarta fejezni a zenei karrierjét a többiekkel de ők továbbra is szerettek volna zenélni, így négyen újra összeálltak és megalapították a Creep-et. Head kezdetben énekes volt, de aztán gitárra váltott át, így jött az új tag, Jonathan Davis. Kezdetben nem akart beállni a csapatba a SexArt énekese, de konzultálások után beleegyezett. A Sex Art-ban írt meg néhány későbbi Korn számít is pl. a Daddy. A bandában néhányan szintén sikereket értek el, például Ryan Shuck aki az Orgy-ban folytatta, vagy David DeRoo aki Jonathan mostohatestvérének a bandájában, az Ademában lett újra látható. A Korn nevet ő adta ötletnek amit a banda többi tagja kedvelt, mivel emlékeztette őket a Children Of The Corn című horror filmre. Továbbá ő hozta be a skótduda használatát a Korn hangzásába. Ezt a nagymamájától tanulta és sokszor föllépett kiskorában.

A Korn az önmagáról elnevezett debütáló albuma után még 9 követte. Gyorsan a világ egyik legkeresettebb hard rock bandája lett. Jonathan időközben megházasodott Renee Perez-zel 1998-ban, de a közös gyerekük, Nathan már 1995-ben megszületett. Végül a pár 2001-ben elvált. Jonathan 2004-ben újraházasodott Devon Davis-el, akivel mai napig együtt van. Két közös gyerekük született Pirate 2005-ben és Zeppelin 2007-ben. Jonathan magánélete sose volt tökéletes. A Korn korai éveiben sokat drogozott és rengeteget ivott. Az utóbbit már 1999-ben sikeresen leküzdött. A drogot sokszor próbálta eltüntetni életéből, de 2009-ben sikerült teljesen eltakarítani az életéből. 2013-ban gyógyszer túladagolási problémái akadtak melyet nehezen tudott legyűrni, de állítólag sikerült. Írói vénájának azonban ez "jól jött".

Jonathan művészete sajátos. A Korn dalokat egyedül ő írja és általában saját élményeket ír le. Vannak felforgató és gusztustalan történetek, amik számunkra elképzelhetetlenek. Az éneklése is nagy igazi, tele érzésekkel. Ezért rendkívüli énekesnek tartják a metal műfajban. Szeret színészkedni, legjobb példa erre a Korn-os South Park rész. Nagy számitógép guru, saját videó játékot is akart készíteni de végül lefújta. Jonathan elhíresült mikrofonállványát, amit a 2000-es évek elején kezdett használni, egy svájci szobrász H.R. Giger készítette, aki az Oscar-díj A nyolcadik utas: a Halál címűcímű sci-fi film földönkívülieit is tervezte. Az állványt 'The Bitch'-nek szokta Jonathan nevezni. A 'The Bitch' előtt Jonathan normál, átlagos állványt használt. Mikrofonjai mindigShure mikrofonok, azon belül is leggyakrabb Shure Beta 87c Wirelesst használ legszívesebben, de más prototípusokon is énekelt.

2009-ben elindított egy saját turnét ahol néhány saját dalt és klasszikus Korn számokat adott elő az SFA-val. Sok feltörekvő, vagy híres zenész albumain is szerepel néhány szám erejéig már-már rendszeresen. Továbbá újra kezdte DJ pályafutását DJ JD néven. Ekkor még csak kisebb hobbiból de 2011-től komolyan belekezdett a műfajba. Létrehozta a saját gonosz alteregoját és JDevil néven (visszafele Live DJ) kezdte el az EDM pályafutását. Sokszor megemlítette,hogy ő akar a műfaj "anti Krisztusa" lenni. Ebben az évben ismerkedett meg a dubstep-el és rengeteg dubstep előadóval mint Downlink, Noisia, Skrillex vagy Datsik. Az utóbbival közös számot is csinált. Nagy hatással volt rá már 2009-től az Infected Mushroom nevű banda is aki szintén sokat segített neki. Segítségükkel beletanult a műfajba, sőt az akkori új Korn lemezbe, a The Path Of Totality-ba is belecsalta a műfajt. Nagy bandája felvezető előadójaként kezdte a JDevil korszakot. Később létrehozta 2. bandáját a Killbot-ot 2013-ban. Rengeteg remixet készített, köztük olyan előadóknak mint Rev Theory, Rob Zombie, sőt az egyik Korn remixet is társával, Sluggo-val készítette. Még ebben az évben készített a Korn fotósával egy közös mini dokumentum filmet Wounded Warriors néven, mely a hazákat védő katonákról szól. A film díjat is kapott. 2014-ben a The Philosophers című filmnek a dalait komponálta. Szintén ebben az évben összehozták a nevét a The Devil Tree című horrorfilmmel. 

2014-ben a Korn kiadott egy új kislemezt mely a "So Unfair" nevet kapta. Ez a szám az egyik kisfiáról Zeppelinről szól aki súlyos cukorbeteg. Mivel ezt a betegséget ő első kézből látja, a JDRF által elindított gyűjtésben jelentős részt nyújt. Szintén ebben az évben bejelentette, hogy az egyik legérzelmesebb dalt a Daddy-t is elfogja énekelni néhány koncerten

Tyler Blue (Blue Dubstep) [DJ]
???

Tyler Blue Santa Barbara-n született. Dátumot nem tudni. Pályafutását 2011-ben kezdte. Zenei megosztó portálokon mutatta meg műveit. Nem csak előadó, másodállásban producer, aki főleg a dance-heavy bass zenére specializálódott. Mikor Kaliforniában már eléggé emelkedett a hírneve, találkozott Sluggo-val a Killbot 3. tagjával. Sluggo ekkor már ismerte Jonathan-t és megkérdezte Blue-t, hogy mit szólna ha együtt elmennének Jonathan barlangjába együtt dolgozgatni. Tyler kapott az ötleten.

Jonathan nagyon megkedvelte a két srácot. Mindössze 12 óra alatt már két szám összeállt a fejében, és tudta, hogy a Killbot létrehozása óriási dolog lenne. Blue mesélte, hogy nem volt számítgatás a dalok megírásában. Csak úgy jött. Minden egyes dal valamelyikük stílusát, lelkét szólaltatja meg. Övé például a Wrecked. 

Tyler a Killbot-on kívűl természetesen ugyanúgy dolgozik, ahogy Devil vagy Sluggo. Mai napig rak újabbnál újabb saját számokat és a Dim Mak keze alatt producerkedik.

Nick Suddarth (Sluggo) [DJ]
???

Sluggo Phoenix-ben született. Dátumot nem tudni. Pályafutása 2010-ben kezdődött. Eléggé markáns személyiség. Célja ugyanaz volt mint 2011-ben a Korn-nak. A metalstep megalakítása. Sluggo ugyanúgy szereti a metált és a dubstep-et. Az összes száma metál alapokon nyugszik. 2012-ben a SkyNet segítségével videóhivásokat csinált Jonathan Davis-el, aki hamarosan meghívta őt a stúdióba, hogy csináljanak valamit együtt. Eközben összetalálkozott Tyler Blue-val, akit szintén vitt magával. A studióban rájöttek, hogy Tlyer groove, Jonathan metal és az ő metalstep stílusának összekeverésével valami nagy erős és nagyon gonosz dolgot tudnak létrehozni.

Sluggo a magánéletbe egy konzervatív srác. Sokat adományoz és segít fiatal tinédzsereknek megkeresni a helyes utat. A Killbot-on kívűl ő is dolgozik, rengeteg fellépést kap és a Dim Mak keze alatt dolgozik önálló karrierjén.

2013-ban a 11. Korn lemezben aktív segédkező volt és minden elektronikus hangzást ő készített, amít (állítása szerint) nagyon élvezett. Később Ray Luzier-rel még közös fellépésük is volt. A Korn egy számának a remixét (Never Never) Jonathan Davis-el együtt közösen csinálták

A bejegyzés trackback címe:

https://korn.blog.hu/api/trackback/id/tr675083996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása