Ki ne szeretné a Kukoricát?

Fear And The Nervous System Biográfia

2004. december 12. - Polski gyerek

Fear and the Nervous System egy indrustrial rock banda, melyet a Korn gitárosa, James 'Munky' Shaffer alapított 2008-ban. 

Kattints a képre a teljes mérethez!

Miután a Korn kiadta, a 2007-es névtelen albumát, egy kis készítési szünet lépett be a bandában. Mivel az új albumot jammelve akarták elkészíteni, nem igazán erőlködtek. Nyilván ezért tartott 3 évig az elkészítése. Munky kihasználta ezt a kis szünetet és bejelentette 2008 elején, hogy új projektbe kezd, amit Fear And The Nervous System-nek nevezett el. (A név utalás Michael Powell 1960-ban készült "Peeping Tom" című filmjére). Állítása szerint a debütáló album még abban az évben kijön, a saját kiadójánál, az Emotional Syphon Recordings-nál. A bandához csatlakozott a Korn élő koncertjein fellépő szintetizátoros Zac Baird is. Azt is elmesélte, hogy a dalokat Californiában veszik föl. Sokáig úgy volt,hogy Wes Borland, a Limp Bizkit gitárosa is benne van a projektbe, de kiderült, hogy csak a borítót csinálja. Ő is elmondott néhány adatot az albummal kapcsolatba, miszerint jól halad.

Munky elmesélte, hogy itt is úgy halad a dolog mint ahogy a Korn új albumánál: jammelnek. Fontos, hogy itt teljesen más hangzásba akart dolgozni, ezért más effekteket is használt a gitáron. Júliusba kiderült, hogy nem fogják tudni tartani a kiadási dátumot. És nem valószínű, hogy abban az évben kijön. Ugyanazon a nyáron a Korn énekese, Jonathan Davis csinált egy internetes élő adást, amiben megemlítette ezt a mellékprojektet is. Beszélt róla, hogy James lesz az énekes, és ezért mindketten nagyon izgatottak. A dalok nagyrészt már készen vannak, már csak a dalszöveg kell hozzájuk. Azonban 2009-ben Munky bejelentette, hogy nem ő fog énekelni, mert saját állítása szerint "nem jó énekes". Később a bandához csatlakozott Steve Krolikowski, aki az énekese lett a bandának. Ezután 2 évnyi csönd következett. A Korn kiadta a Korn III: Remember Who You Are-t és James újra elfoglalt lett. Azonban 2011 júniusában kijött az első dal az albumról Choking Victim néven. Fizikai verzióban sose, csak letölthetőként.

Kattints a képre a teljes mérethez!

2012-ben James már sokat beszélt a Fear And The Nervous System-ről. Bejelentette, hogy már kész az egész album és minden kiadásra készen, de még harcolnia kell a fizikai verzió kiadásáért. Ugyanebben az évben kijött a banda első videóklippje, a Choking Victim dalhoz. Nem sokkal később követte az egész album. A fizikai verzióhoz külön bónuszba megkapja a vevő az összes szám instrumentál változatát is. Az album jól debütált az egész világon. A Limp Bizkit énekese Fred Durst sokszor megemlítette a bandát az interjúkban. Mesélt arról, hogy szívesen csinálna egy saját "Nu-Metal" turnét, ahol a Korn, Deftones, Black Light Burns és a Hollywood Undead mellett a Fear And The Nervous System-et is szívesen látná. Az évszázad turnéja lenne Fred szerint. Bár ez még nem történt meg, de enélkül is megszólalt már élőben a Fear And The Nervous System.Októberben egy kisebb turnésorozatot kezdtek Amerikában. Pozitív fogadtatással. Sajnos még a kiadás előtt egy kis tagcsere is bekövetkezett. Billy Gould helyett új basszusgitáros jött Tim Kelleher személyében. Új dobos is kellet, aki Brooks Wackerman helyett Elias Mallin lett.

Fear And The Nervous System
  • James 'Munky' Shaffer – guitars
  • Zac Baird - keyboard
  • Steve Krolikowski - vocals
  • Tim Kelleher - bass guitar
  • Elias Mallin - drums

 

A bejegyzés trackback címe:

https://korn.blog.hu/api/trackback/id/tr185084010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása