Korn 2016 - Karácsonyi megjelenés?

2016. április 06. - Denise D.

Sziasztok!

Mostanában sok pletyka talált szárnyra az interneten az új lemezzel kapcsolatban, főleg a megjelenési időpontot és az album címét illetően. Ma ismét felütötte a fejét valami, ami csak még jobban felcsigáz bennünket.
Meg nem erősített információink szerint a Korn 12. stúdióalbumának a megjelenését ismét eltolták, méghozzá nem is akármilyen időpontra - Karácsonyra. A magyarázat az, hogy az új menedzsment szerint a közelgő Rob Zombie-val közös turnéra többen látogatnak majd ki, ha abban reménykednek, hogy esetleg elhangozhat 1-2 új dal is, illetve Karácsonykor az emberek mindent jobban vesznek. 
A megjelenést már nem először tolták el, hiszen először nyáron szerették volna a srácok megjelentetni az új lemezt, a turné előtt. Majd a nyárból szeptember lett, szeptemberből október, és most elvileg októberből december lesz.
Elméletileg a munkálatok éppen a vokálfelvételeknél tartanak, és még az is időbe telik, amíg a végleges korongot összemixelik. Értesüléseink szerint körülbelül 3 hónap múlva fog befutni a lead single, amit már a közös turnén is játszani fognak, és arról is szó esett, hogy az albummegjelenést megelőzően a srácok szeretnének még 3 számot előbb kihozni.
Ismétlem, meg nem erősített információkról van szó, lehet, hogy a sztori mind igaz, de az is lehet, hogy kamu. Abból kiindulva, hogy általában szinte minden pletykának a fele igaz, lehet valamiféle valóságalapja, de pontosat mi is csak akkor tudunk mondani, hogyha a banda, vagy a menedzsment hivatalosan megerősít valamit.
Ami valószínűleg nyár-őszig nem fog bekövetkezni. Addig találgathatunk. Ebből az egészből viszont két dolog következik: 1. Ha hallunk is a lead single felől valamit, azt maximum nyár végén, ősz elején várhatjuk. 2. Megvan a Korn rajongók karácsonyi ajándéka.

Denise

Korn 2016 - Head: "Az emberek meg fognak lepődni!"

Sziasztok!

Íme a Billboard-os Head interjú vonatkozó része magyarul, amiben az új Korn lemezről mesél:

A Korn éppen tizenkettedik stúdióalbumán dolgozik, ami az év vége fele fog napvilágra kerülni. Welch elárulta, hogy „az emberek meg fognak lepődni” a banda néhány társulásán. Ide beletartozik az új menedzsment is, hiszen tavaly útjaik szétváltak régi menedzsereikkel, Peter Katsis-al, és Jeff Kwatinetz-el.
Mivel új információkat egyenlőre nem árulhat el, Welch az új lemez stílusáról beszélt. „Én és James szerettünk volna egy keményebb irányba menni ezt a lemezt illetően, hiszen mi vagyunk a gitárosok, és a Korn mindig is egy gitárcentrikus együttes volt.” – meséli. „Az utolsó albumunk, a The Paradigm Shift az én visszatérésemről szólt. Láttam őket egy show-n, játszottam velük egy számot, aztán néhány hét múlva már a stúdióban voltunk és zenét írtunk. Nem volt időnk kikapcsolódni. Mindenkivel együtt élni a turnézás alatt, bandaként funkcionálni, foglalkozni a rajongókkal és az üzleti teendőkkel, ezek nagyon összekovácsoltak minket. Szóval, három év elteltével belevágtunk ebbe az albumba, a gitárokra fókuszálva. Nagyon jól hangzik, és szerintem egy keményebb lemez lesz belőle.”

Annyi már biztos, hogy az új lemez gitárcentrikus lesz, modern, 2016-os Korn, egy kis old school beütéssel, és az év második felében jöhet ki. Ennél többet valószínűleg csak akkor fogunk tudni, ha napvilágot lát a lead single, ami körülbelül nyárra tehető.

Várjátok már? ;)

Denise

With My Eyes Wide Open - 05/17/16

Sziasztok!

A Billboard tegnap közzétett egy interjút Headdel, amiben mesél új könyvéről, a WITH MY EYES WIDE OPEN-ről, ami május 17-én jelenik meg Amerikában (Németországban/Európában a megjelenési dátum: június 2.), bemutatta könyvének előzetesét, illetve új infókat mesélt nekünk az új Korn albummal kapcsolatosan! EZT KÜLÖN CIKKBEN TALÁLJÁTOK! 
Íme az interjú magyarul:

Amikor arról kérdezték, hogy írja le következő könyvének témáját, a Korn gitárosa, Brian Head Welch egyetlen szóval válaszolt: „helyreállítás”.
Új könyvének trailerében Welch egy épület romjai közt sétál, amik tele vannak képekkel lányáról, Jenneáról. Eddigi élete egy óriási küzdelem volt, de mostanában minden a helyére került. Kifejti, hogyan idegenedett el a Korntól, üzleti kapcsolatait, amelyek szinte nyomorba döntötték, de legnagyobb jelentősége mégis annak van, hogyan hozta helyre kapcsolatát lányával, Jenneával.
Welch bevallja, hogy a trailer számára elég szívszorító. „Ha belegondolok, az életem apró darabokra hullott.” – meséli a Billboard-nak. „Kívülről úgy tűnt, megvan mindenem. A Kornban játszottam, óriási koncerteket adtunk. Elváltam, de volt egy egészséges lányom. Egy szép házam, előtte kocsik, minden király volt. De elvesztettem azt, aki voltam, és mikor ismét összeraktam magam, itt bent boldog voltam, de kívülről nézve semmi sem volt jó. Elvesztettem a házamat egy ingatlanárverés keretein belül, és sok mindenen mentem keresztül. De nem rohantam vissza a drogokhoz és az alkoholhoz. A hitem mellett maradtam. Elfogadtam a csapásokat, amik értek, és visszatértem arra a helyre, ahol most vagyok. Ha ezt a trailert nézem, könnyek szöknek a szemembe, mert nagyon messzire jutottam, nagyon büszke vagyok arra, ahol most tartok, és jól esik.”
A „With My Eyes Wide Open” többé-kevésbé ott folytatódik, ahol az első könyve, a 2007-es „Save Me From Myself” befejeződött. Miután keresztény lett, elhagyta a Kornt, és Jennea felnevelésére koncentrált. De hamarosan rá kellett jönnie, hogy nem is olyan egyszerű egyedüli szülőként felnevelni egy tinédzsert. „Láttam, hogy a 13-14 éves lányom a neten úgy beszél, mint egy 17-18 éves. Azt gondoltam, mi a fene? Hol tanulta ezt?” – meséli. „Nagyon megijesztett. Szerintem manapság a gyerekek akármit megtehetnek. Minden szemetet szeretnek, ez sokkal rosszabb, mint ami akkor volt, amikor mi voltunk gyerekek.” Végül arra is rájött, hogy Jennea bántja magát. Az, hogy hogyan küzdött meg ezzel, akárcsak a rossz üzletekkel, perekkel, és hogyan alakult meg szóló formációja, a Love and Death, mind benne vannak a könyvben. Mint ahogyan természetesen az is, hogyan talált vissza a Kornhoz.

Várjátok már Head új könyvét? Előrendeltétek már?

Denise

!!! NYEREMÉNYJÁTÉK !!!

Sziasztok!

A KORN HUNGARY és a KORN.BLOG.HU megrendezi első nyereményjátékát! Ha imádod a KoRn-t, és meg szeretnéd nyerni a képen látható, eredeti, teljesen új DEUCE DVD-t, akkor itt a lehetőség!

Ahhoz, hogy bekerüljél nyereményjátékunk sorsolásába, néhány dolgot kell csak megtenned!

További információk a Facebook-os oldalunkon: KORN HUNGARY

Jelentkezzetek bátran! A nyereményjáték április 2-áig tart, sorsolás pedig április 3-án várható!

Sok szerencsét! ;)

Denise

Love & Death 2016 - Lo Lamento megjelenés!

Sziasztok!

Néhány órával ezelőtt a Loudwire hivatalos oldalán keresztül debutált a Love and Death új kislemeze, ami a Lo Lamento névre hallgat! A dalban Head felváltva énekel J.R. Bareis-al, a gitárossal, és a dalszöveget is J.R. írta, 2013 környékén, csak a Love and Death tagjai mind másik bandájukkal turnéztak, ezért halasztották a megjelenést 2016-ra. Nagyon ütős kis dal lett szerintem! Ezen kívül napvilágot látott a dal szövege is, amit természetesen azonnal lefordítottam nektek. Ezt megtalálhatjátok a teljesen új FORDÍTÁSOK részlegben, ahol ezentúl nem csak Korn fordításokat, hanem a srácok mellékprojektjeinek fordításait is megtalálhatjátok! A részleg folyamatosan bővül!

× LO LAMENTO FORDÍTÁS

Hogy tetszik nektek a dal?

Denise

Korn 2016 - Sluggo dolgozik az új lemezen!

Sziasztok!

Jonathan Davis DJ haverja, Sluggo néhány órával ezelőtt hivatalos Facebook-oldalán erősítette meg a hírt, miszerint ő is dolgozik az új Korn lemezen

"Nagyon izgatott vagyok!
Elutazok néhány napra, hogy dolgozzak a második Korn albumomon, utólagos produceri munkákat ellátva... Melózni fogok még egy másik szuper producerrel is, aki már sok kedvenc bandátokkal együtt dolgozott... A tehetséges asszisztensemmel, Rick Norris-al együtt.
Alig várom...."

Mellesleg pénteken, azaz március 11-én Sluggo élő adásban volt a Facebookon, Bakersfieldből jelentkezett, és a videóban feltűnt Jonathan is. Egyre valószínűbb, hogy két nappal ezelőtt a srácok nem csak dubstep-nótákon dolgoztak, hanem a Korn albumon is....
Ezt a videót IDE KATTINTVA nézhetitek meg.

Tegnap ismét élő adásban jelentkezett egy stúdióból, és a kommentekben megkérdezte tőle valaki, hogy milyen zenét nyomat. Ez volt Sluggo válasza:
"Ez a Poison for Blood nevű banda [Sluggo másik projektje, de ez nem köthető JD-hez - a szerk.], és igen, dolgozom az új Korn albumon is, de azon számok közül egyiket sem játszhatom le, sajnálom."

Mi a véleményetek erről? Vajon az új Korn lemez ismét tartalmazni fog dubstep elemeket? 

Denise

See You on the Other Side fordítás

Sziasztok!

Új albumfordítás került fel az oldalra a mai nap folyamán, ez pedig nem más, mint a régóta várt 2005-ös See You on the Other Side! A fordítás az oldal tulajdonát képezi, ellopása, másolása szigorúan TILOS! A lemezt magyarul megtekinthetitek az alábbi linkre kattintva:

× SEE YOU ON THE OTHER SIDE

Kövessetek minket a Facebook-on is, hamarosan még több újdonsággal fogunk szolgálni nektek! ,)

Denise

Korn 2016 - Head: "A tavalyi turné a Slipknottal inspirált minket!"

Sziasztok!

Egy újabb interjúrészlet látott napvilágot, amiben utalásokat találhatunk az új lemezzel kapcsolatban. Emellett meg nem erősített információk szerint, egyre biztosabbá válik, hogy a nyár folyamán jöhet ki az új Korn lemez felvezető kislemeze, és a Rob Zombie-val közös Return of the Dreads turnén akár már új számokat is hallhatunk a srácoktól - itt főleg a jövőbeli lead single a legesélyesebb. De nézzük csak, mit nyilatkozott Brian Head Welch:

"Segített nekünk, hogy a Slipknottal turnézhattunk tavaly, láthattuk az óriási tömegeket, és hogy Jonathan miként állt az arénák élére, rengeteg embert vezérelve ezáltal. Ez mindenkit emlékeztetett arra a bandára, aminek a Korn indult. És tök jó más dolgokat is csinálni, de ez az egész egy hatalmas utazás volt, egy utazás, ami visszavezetett minket a keményebb gyökereinkhez és stílushoz. Szóval, ki tudja, milyen lesz az új lemez."

Az eddigi információk alapján 2016 őszén egy old school-irányú, de mégis modern Korn-lemez jöhet ki. 

Denise

Love and Death 2016 - Lo Lamento - 03/15/16

Sziasztok!

A Love and Death hivatalos Facebook-oldalára néhány órával ezelőtt került fel, miszerint március 15-én fog megjelenni a banda legújabb single-je, ami a Lo Lamento nevet kapta! Közel négy év hallgatást követően úgy látszik, hogy a banda szekere ismét beindul. Emellett a kislemez borítója is napvilágot látott:


Ki várja már? ;)

Denise

Korn 2016 - infók az új albumról!

Sziasztok!

Már mindnyájan borzasztóan várjuk a Korn 12. stúdióalbumát, amin a srácok a tavalyi év óta dolgoznak. Most összeszedtem azokat az információkat, amiket eddig tudunk az új lemezről:

- Munky azt nyilatkozta a Billboard-nak, hogy az album "újabb metál" stílusú lesz, a nu-metal továbbfejlesztett változata.
- Munky szerint a lemez 3/4-ével már kész vannak, körülbelül 20 dalt írtak, amiken folyamatosan dolgoznak.
- "Nincs semmiféle nyomás rajtunk. Egy kicsit több időre van szükségünk, hogy összehozzunk egy király lemezt." - James "Munky" Shaffer
- A Korn már együtt dolgozik egy producerrel, de az illető nevét csak később szeretnék nyilvánosságra hozni.
- Ray szerint az új lemez "kemény és könyörtelen" lesz.
- Ray elmondása szerint mindig kiugrik a bőréből, amikor hallja az új számokat, vagy azokon dolgoznak.
- Head: "Szerintem olyan ősz környékén jelenik meg majd a lemez. Egy kicsit el kell vonuljunk. De úgysem tudunk sok időre elvonulni."
- Fieldy szerint az új lemez visszahozza a Korn integritását.
- Egyes információk szerint akár nyáron is kijöhet a 12. album, más források szerint viszont a lead single az, amit a srácok felfedhetnek a nyár folyamán.
- A 12. stúdióalbum szerepel a Rolling Stone magazin "A 25 legjobban várt metal album 2016-ban" című listáján.
- A Korn nyáron Észak-Amerikában fog turnézni Rob Zombie-val, és az In This Moment-el karöltve.

Ha tudunk valami újat, természetesen azonnal közölni fogjuk veletek!

Denise